ROMÂNIA SUSŢINE TOATE EFORTURILE R. MOLDOVA PE CALEA INTEGRĂRII EUROPENE

La Bucureşti există consens total între clasa politică şi instituţiile statului privind susţinerea Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Afirmaţiile au fost făcute pe 4 decembrie de Preşedintele Senatului din România Crin Antonescu, în cadrul unui briefing comun cu speakerul Igor Corman.

Potrivit lui Corman, vizita oficialului de la Bucureşti vine imediat după summit-ul de la Vilnius unde R. Moldova a obţinut un adevărat succes prin parafarea Acordului de Asociere. “Astăzi am adus mulţumiri pentru sprijinul acordat de România şi am stabilit obiectivele pentru anul următor, atunci cînd R. Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE”, a spus Corman. Preşedintele Legislativului a adăugat că în discuţie au fost puse mai multe subiecte, inclusiv cele ce ţin de cooperarea bilaterală interparlamentară, în plan sectorial, dar şi între judeţe şi comune.

Şeful Senatului din România Crin Antonescu a accentuat că parafarea Acordului de Asociere RM–UE este un succes al întregii societăţi şi va aduce beneficii reale pentru fiecare cetăţean. “Sprijinul adus de România procesului de integrare europeană a RM nu este doar unul politic. Ţara noastră ca acţionar în toate instituţiile europene va face mai consistent procesul de asociere şi liberalizare a vizelor pentru moldoveni”, a  specificat Antonescu. Oficialul de la Bucureşti a evitat să se pronunţe pe marginea restricţiilor care urmează a fi impuse la vama cu România şi a spus că nu crede că problema migranţilor ar putea afecta procesul de integrare europeană a RM.

Demnitarul de peste Prut a avut întrevederi cu membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României. Tot în cursul acestei vizite, Antonescu a susţinut o prelegere publică la Academia de Ştiinţe a Moldovei, denumită „Uniunea Europeană – casa noastră comună“ şi a făcut o donaţie de calculatoare pentru şcolile din regiunea transnistreană.

Sursa: Moldpres