ROMÂNIA SUSŢINE SUVERANITATEA ŞI INTEGRITATEA TERITORIALĂ A UCRAINEI ŞI R. MOLDOVA

România susţine suveranitatea şi integritatea teritorială atît a Ucrainei, cît şi a Republicii Moldova, precum şi aspiraţiile lor europene, a declarat premierul român Victor Ponta, în timpul conferinţei de presă susţinute alături de premierii Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi al Republicii Moldova, Iurie Leancă, informează agenţia de presă ucraineană Unian.ua.

Premierul României a subliniat că dreptul de a alege direcţia spre care să se îndrepte aceste ţări aparţine exclusiv popoarelor Ucrainei şi Republicii Moldova, şi nicio o ţară terţă nu trebuie să decidă în locul lor.

De asemenea, Victor Ponta a exprimat deschiderea României de a susţine Ucraina în desfăşurarea reformelor. După cum a precizat premierul român, astăzi şi Ucraina, şi Republica Moldova au nevoie de susţinere.

Potrivit premierului român, citat de Unian.ua, Ucraina şi Republica Moldova ar putea prelua din experienţa României în desfăşurarea reformelor şi să ţină cont inclusiv de aspectele negative, pentru a nu repeta greşelile ei.

Sursa: Agerpres