Roman dat in urmarire internationala, descoperit in dulapul cu hainutele fiicei de 4 ani, in Italia

O echipă de agenți ai Comisariatului din Pontedera, provincia Pisa, a fost trimisă la un domiciliu din satul Il Romito pentru o ceartă în familie. La fața locului, Poliția a găsit o femeie româncă în vîrstă de 30 de ani și o fetiță de 4. Femeia a reclamat că tocmai avusese o discuție violentă cu partenerul său, un român de 35 de ani, care este și tatăl fetiței, informează quinewsvaldera.it. Pînă la sosirea Poliției, bărbatul se făcuse nevăzut, iar femeia  a refuzat să meargă la spital. Ea a fost invitată totuși, să se prezinte la sediul Poliției pentru a depune plîngere. Dar, înainte de a pleca, agenții de Poliție au preluat datele de pe documentele celor doi români, rezidenți în mod legal de ceva timp la adresa respectivă.

La o verificare amănunțită a cărții de identitate a bărbatului român, polițiștii italieni au descoperit, o dată ajunși la Comisariat, că documentul în cauză era fals. După investigații ulterioare, a ieșit la iveală că românul își schimbase datele personale, inclusiv numele și prenumele, în scopul de a scăpa de un mandat de urmărire internațională emis de autoritatea judiciară română, după ce fusese condamnat în România la 6 ani de închisoare pentru fraudă informatică. Bărbatul a făcut parte dintr-o bandă care se ocupa cu clonarea de carduri bancare.

Schimbîndu-și numele, bărbatul a plecat în Italia unde și-a a început o altă viață, reușind să evite controalele Poliției pînă în ziua certei aprige cu partenera sa. Suspectînd că a fost descoperit, fugarul nu s-a mai întors inițial acasă după ce a fost reclamat de femeie, dar Poliția a pus domiciliul acestora sub urmărire. De asemenea, s-a trecut la interceptarea convorbirilor telefonice de pe celularul bărbatului și la urmărirea tranzacțiilor de pe cardurile sale de credit.

Munca investigatorilor a fost recompensată, Vineri, 31 August, cînd s-au înregistrat mișcări ciudate în jurul casei pusă sub urmărire, iar polițiștii au bănuit că românul s-ar fi putut întoarce pentru a-și lua anumite obiecte personale și pentru a-și saluta fiica. Pătrunși în casă, agenții l-au găsit pe infractor ascuns în dulapul cu hăinuțe din camera fetiței sale. Acesta stătea ghemuit, sperînd că nu va fi găsit și își va continua viața de fugar, chiar dacă în România are de ispășit condamnarea de 6 ani de închisoare. Pedeapsă la care acum se adaugă și infracțiunea de falsificare a cărții de identitate românești.

După compararea amprentelor condamnatului cu cele trimise de Poliția Română, bărbatul a fost transportat la închisoarea din Pisa și pus la dispoziția Curții de Apel din Florența pentru a fi extrădat în România.