ROBERT LEWANDOWSKI, ALES FOTBALISTUL ANULUI 2020

Robert Lewandowski este marele cîștigător al galei Best FIFA Football Awards 2020! Atacantul polonez i-a devansat pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo în cursa pentru trofeul decernat celui mai bun jucător din lume.

Lewandowski a avut un sezon fabulos alături de Bayern Munchen, pe care a condus-o spre cîștigarea Ligii Campionilor, a titlului în Bundesliga, a Cupei Germaniei, Supercupei Europei și Supercupei Germaniei.

Robert a fost golgeterul din Bundesliga și Liga Campionilor cu 55 de reușite în toate competițiile. Polonezul de 32 de ani este cel mai bun marcator din campionatul Germaniei și în acest sezon. A înscris 15 goluri în primele 12 etape. Premiul i-a fost înmînat de președintele FIFA, Gianni Infantino, care a mers în Germania și i l-a înmînat personal.

”Mulțumesc colegilor, antrenorilor, întregii echipe. Este un sezon glorios care a culminat cu trofeul UEFA Champions League”, a fost reacția lui Robert Lewandowski.

În schimb reacția lui Cristiano Ronaldo nu a fost la fel de fericită, în momentul anunțului cîștigătorului.

​Manuel Neuer, de asemenea de la Bayern, a fost desemnat cel mai bun portar, fiind urmat de Alisson Becker (Liverpool) și Jan Oblak (Atletico Madrid).

Tot un german a primit premiul pentru cel mai bun antrenor. Jurgen Klopp de la Liverpool cîștigă acest premiu al doilea an consecutiv. El i-a devansat pe Hansi Flick de la Bayern și Marcelo Bielsa de la Leeds.

Echipa anului: Alisson – Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies – Kimmich, De Bruyne, Alcantara – Messi, Lewandowski, Ronaldo.

​Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol, a fost cîștigat de sud-coreeanul Son Heung-min de la Tottenham.

Ceremonia decernării premiilor Best FIFA Football Awards 2020 a avut loc la Zurich, la sediul forului mondial.