Robert De Niro apreciaza rolul presei in fata minciunilor si atacurilor lui Trump

Actorul american Robert De Niro a apreciat rolul presei şi a lăudat insistenţa cu care aceasta urmăreşte să scoată la lumină adevărul într-un moment în care „liderii politici încearcă să îl ascundă”, o referire clară la Preşedintele Donald Trump, informează EFE, potrivit agerpres. „În zilele noastre, meseria voastră importantă este să vă aflaţi mereu în prima linie a aflării adevărului, pe care liderii noştri politici încearcă să îl ascundă”, a declarat actorul american într-o întîlnire cu jurnaliştii, cu ocazia prezentării Festivalului de film Tribeca, la crearea căruia a participat şi care s-a deschis la New York.

„Vorbeşte de ştiri false, vă numeşte duşmani ai poporului şi incită la violenţă împotriva voastră şi voi nu vă lăsaţi intimidaţi, aşa că vă mulţumesc”, a spus De Niro, referindu-se la atacurile constante ale lui Donald Trump la adresa presei, pe care actorul l-a criticat mereu în mod deschis. De Niro a comparat, de asemenea, activitatea reporterilor cu ceea ce îşi propune festivalul său de film, deoarece ambele „se ocupă cu relatarea unor poveşti adevărate”.

Actorul, născut în New York, este una dintre personalităţile publice care l-a criticat cel mai mult pe Trump. Recent, el l-a numit pe şeful statului american un ” wannabe gangster” (gangster aspirant) într-un interviu acordat unui cunoscut program de televiziune. Anterior, el a interzis intrarea acestuia în restaurantele sale, iar la gala premiilor Tony de anul trecut şi-a început discursul cu „Să vă spun ceva: la dracu cu Trump”, exprimare care a ridicat în picioare o bună parte din audienţă.