RIDLEY SCOTT VREA SA PRODUCA TREI FILME NOI IN FRANCIZA "PROMETHEUS"

Cineastul american Ridley Scott a dezvăluit faptul că filmul "Prometheus 2", care va fi lansat în 2017, va fi urmat pe marile ecrane de alte două continuări, înainte ca intriga acestei francize SF să facă legătura cu evenimentele relatate în primul opus din seria "Alien", potrivit contactmusic.com.

Fanii francizei "Alien", care au rămas puţin cam confuzi după ce au văzut filmul "Prometheus", lansat în 2012, pot să respire liniştiţi, pentru că misterele şi întrebările rămase fără răspuns din acel prim opus al noii francize vor fi în cele din urmă explicate. Regizorul Ridley Scott a anunţat că vrea să facă trei continuări pentru acel film din 2012, la finalul cărora linia narativă va ajunge la momentul de debut al francizei "Alien".

Ridley Scott, în vîrstă de 77 de ani, a declarat pentru site-ul german FilmFutter că cele două francize SF se vor împleti în cele din urmă, atunci cînd a fost întrebat despre stadiul în care se află "Prometheus 2", un film ce va fi lansat abia peste doi ani. În acea continuare ("sequel"), Michael Fassbender şi Noomi Rapace îşi vor relua rolurile din pelicula originală din 2012.

Ridley Scott a regizat primul film din franciza "Alien" în 1979, care a generat apoi trei continuări, fiecare regizată de un alt cineast. Franciza "Alien" a inspirat şi cîteva spin-off-uri oarecum înrudite, precum "Alien vs. Predator". Primul film din noua franciză "Prometheus" a fost prezentat ca un "prequel" (film a cărui acţiune o precede pe aceea din pelicula originală, n.r.) de sine stătător, dar a generat reacţii amestecate din partea criticilor, deşi a fost un succes de box office.

"Scopul principal este de a explica franciza «Alien» şi modul în care şi motivul pentru care extratereştrii au fost creaţi", a spus Ridley Scott. "Întotdeauna am considerat «Alien» ca un fel de război biologic. Pentru mine, nava spaţială originală, căreia eu îi spun «croissant», este o navă de război conţinînd creaturi biomecanoide, care sînt interesante doar de distrugere".

Ridley Scott se află în prezent în plin turneu de promovare a unui alt film SF al său, "The Martian", cu Matt Damon în rolul principal, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 2 octombrie.

Sursa: Mediafax