REZULTATELE CONTESTATIILOR DEPUSE DE ABSOLVENTI

În urma examinării contestaţiilor depuse de candidaţii la bacalaureat, rata de promovare a examenului a crescut cu 1,27 procente şi constituie 55,41 la sută, a informat Ministerul Educaţiei.

Cele mai multe lucrări la care nota a fost majorată cu un punct s-au înregistrat la limba şi literatura română – 568. Cu un punct s-a mărit şi nota în cazul a 519 lucrări la istorie, 441 – la limba engleză, 389 – la geografie şi 345 – la matematică.

Totodată, doar în două cazuri notele au fost mărite cu două puncte. Este vorba despre o lucrare la matematică şi alta la chimie. De menţionat că nu a fost înregistrată nici o situaţie în care nota să fie mărită cu trei puncte şi mai mult.

În urma examinării contestaţiilor a rămas neschimbat numărul tinerilor care au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Această performanţă a fost înregistrată de trei candidaţi. Alţi 182 de candidaţi au media mai mare sau egală cu 9, în timp ce 1405 au media mai mare sau egală cu 8, iar 5024 au media mai mare sau egală cu 7.

După sesiunea de bază de bacalaureat au fost depuse 16 231 de contestaţii, cu 5 785 mai puţine faţă de sesiunea din anul trecut.