REZOLUŢIA

Consiliului Politic al Mişcării Populare Antimafie cu privire la sarcinile Mişcării pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie

După semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova a rămas faţă în faţă cu cea mai mare provocare de la Declararea Independenţei încoace: ori vom avea forţe să mişcăm ţara înainte spre civilizaţie, ori vom rămîne pentru mulţi ani într-o zonă gri, părăsită, săracă şi bîntuită de clanuri mafiote.

Pentru a răspunde acestei mari provocări, moldovenii trebuie să-şi schimbe clasa politică. Această clasă politică, construită pe principii clientelare, care a transformat instituţiile statului în mecanisme de îmbogăţire personală şi de protecţii a propriilor averi, trebuie eradicată.

Noi, Mişcarea Populară Antimafie, ne revendicăm meritul de a fi creat în un partid care a fost capabil să transforme această problemă în una de prioritate naţională. Acum, în faţa noastră stă sarcina să devenim o forţă redutabilă, în stare să primenească Republica Moldova şi s-o aducă în rîndul ţărilor civilizate europene.

Primul pas spre acest obiectiv sînt alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, în care noi ne propunem să devenim un partid parlamentar şi o forţă care să poată contribui substanţial la destinul european al ţarii noastre.

În acest sens, niciunul dinte partidele care promovează alt curs pentru Republica Moldova, decît cel al integrării europene, nu poate fi aliatul nostru şi nu există nicio conjunctură în care Mişcarea Populară Antimafie ar putea să se alieze în probleme de interes naţional sau public cu vreo una dintre aceste forţe.

Oricine dintre liderii Mişcării, care va încălca acest principiu, va fi obligat să-şi depună demisia de onoare din funcţia publică sau de partid pe care o va deţine.

Partidele aflate la guvernare, care în aparenţă promovează cursul integrării europene, sînt adversarii noştri politici şi campania electorală va reprezenta o bătălie decisivă pentru înlăturarea clanurilor mafiote de la putere, dar şi pentru pedepsirea publică şi exemplară a capilor acestor grupări - Plahotniuc Vladimir, Filat Vladimir şi Voronin Vladimir.

Nicio alianţă cu formaţiuni politice care sînt controlate direct sau indirect de Plahotniuc, Filat sau Voronin nu pot fi aliaţii Mişcării Populare Antimafie. Orice abatere de la acest principiu va fi calificată drept trădare a intereselor alegătorilor şi va atrage după sine demisia din funcţii publice şi de partid a oricărui lider al Mişcării.

Pornind de la aceste scopuri, Mişcarea Populară Antimafie va promova pe listele sale electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, doar membrii de partid, care s-au obligat prin statut, dar şi prin Declaraţia pe propria răspundere că vor respecta principiile pentru care ne-am constituit.

Mişcarea Populară Antimafie iniţiază o campanie de colectare de fonduri electorale transparentă şi publică la baza căreia stă un principiu fundamental:

Nicio obligaţiune înafara interesului public!

VOM DEVENI PRIMA FORȚĂ POLITICĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA CARE VA FUNCȚIONA EXCLUSIV ÎN INTERES NAȚIONAL.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Adoptată în cadrul şedinţei
Consiliului Politic Naţional al Mişcării Populare Antimafie din 20 iulie 2014