REVOLTATOR! CONSILIERII CARE AU RAMAS LA SEDINTA CMC AU VOTAT PENTRU INSTRAINAREA UNUI TEREN DIN PARCUL VALEA MORILOR

Astăzi, 19 mai, la ședința Consiliului Municipal Chișinău pe care fracțiunea Partidului Socialiștilor a părăsit-o în semn de protest, consilierii rămași au început a vota unul după altul proiectele funciare propuse de primarul Dorin Chirtoacă și liberalii din echipa sa, relatează Actualități.md.

Aleșii locali din CMC au decis prin vot majoritar darea sub construcție a unui teren - o zonă verde din parcul Valea Morilor, care se află aproape de ambasada Ucrainei și cea a statului Qatar.

De menționat, că în zona dată sînt instalate 10 blocuri de beton care sînt înregistrate acolo drept construcție. Anterior, acea zonă era folosită pentru depozitarea nămolului în perioada curățirii lacului. În ciuda faptului că acest teren este situat în zonă de protecție și, în conformitate cu planul general are un statut special, consilieri municipali din Partidul Liberal, Partidul Popular European, PLDM, PDM, PCRM și "Partidul Nostru" au votat pentru înstrăinarea lui.

“Terenul din Valea Morilor de lîngă Ambasada Ucrainei votat pentru a fi înstrăinat cu votul PL, PPEM, PN, PLDM, PCRM, PD. Să nu fie întrebări la acești pseudo-luptători. Acesta și altele va fi contestat în intanță de către PSRM. Hoții s-au apucat de furat!”, a comentat liderul PSRM din CMC Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Amintim că astăzi fracțiunea PSRM din CMC şi-a arătat nemulţumire faţă de majoritatea consilierilor care nu au susținut propunerea socialiștilor de a închide ședința cu ordinea de zi propusă de primarul general Dorin Chirtoacă, în care peste 200 de proiecte de decizii sînt de natură funciară, de a le trimite la reexaminare și de a deschide o ședință nouă în care să fie aprobat Regulamentul CMC dar și să fie examinate subiecte de o importanţă majoră pentru capitală și locuitorii acesteia, și au părăsit sala de ședință în semn de protest.

Sursa: Actualități.md