REPUBLICA MOLDOVA ARE AMBASADORI NOI IN SAPTE TARI MEMBRE ALE UE

În baza Hotărîrilor Guvernului din 13 mai curent, Președintele Igor Dodon a semnat astăzi Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari şi Plenipotenţiari ai Republicii Moldova în şapte ţări membre ale Uniunii Europene.

Aceştia sînt Igor Bodiu, Ambasador în Republica Polonă; Anatol Cebuc, Ambasador în Republica Bulgaria; Alexandru Codreanu, Ambasador în Republica Cehă; Alexei Cracan, Ambasador în Republica Portugheză; Larisa Miculeţ, Ambasador în Irlanda (în prezent, se află în Dublin); Andrian Roşa, Ambasador în Republica Letonia, şi Anatol Urecheanu, Ambasador în Republica Italiană.

În cadrul discuţiilor cu fiecare dintre ei, șeful statului a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor cu statele respective în scopul consolidării raporturilor comercial-economice, atragerii investiţiilor străine directe, îmbunătăţirii relaţiilor la nivel de regiuni, extinderii contactelor culturale şi umanitare, şi nu în ultimul rînd, schimbului de vizite la nivel de şefi de state.

Igor Dodon le-a urat noilor ambasadori succes în realizarea misiunilor lor şi și-a exprimat încrederea că parteneriatul cu aceste ţări va obţine un nou impuls.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova