REPREZENTANTUL RUSIEI LA UE: REZULTATELE SUMMITULUI G7 AU ARATAT CA NU TREBUIE SA SE REVINA LA FORMATUL G8

Rezultatele summitului G7 încheiat sîmbătă la Taormina (Italia) au arătat corectitudinea abordării din partea Rusiei, conform căreia revenirea la formatul G8 nu este astăzi de actualitate, a declarat luni reprezentantul permanent al Federației Ruse la UE, Vladimir Cijov, informează agenția de presă TASS.

"Rezultatele nu sînt remarcabile din punct de vedere al substanței, însă, pe de altă parte, destul de importante în ceea ce privește faptul că toate contradicțiile transatlantice mocnite au ieșit la suprafață. Acest lucru este bine cunoscut și din discursurile și din conținutul documentelor de final, și confirmă încă o dată corectitudinea poziției conducerii ruse, conform căreia aspirația de a o readuce în formatul G8 este un lucru oarecum lipsit de perspectivă și nu tocmai necesar", a spus diplomatul rus.

Cijov a propus să fie comparate rezultatele reuniunii G7 cu cele ale summitului G20 care se va desfășura la Hamburg la începutul lui iulie. "Uite el (G20) poate fi denumit pe drept temei grupul marilor puteri", a subliniat reprezentatul permanent al Rusiei la UE.

Summitul G7 s-a desfășurat în perioada 26-27 mai în Italia.

Sursa: Agerpres