REPREZENTANTII SECTORULUI TURISTIC DIN MOLDOVA SI RUSIA VOR CREA O ALIANTA PENTRU COOPERARE

Reprezentanții sectorului turistic din Moldova și Rusia vor crea o Alianță Turistică, cu scopul de a crește interesul cetățenilor Federației Ruse față de țara noastră. Această decizie a fost luată în rezultatul participării reprezentanților sferei turistice din Moldova la Expoziția Internațională de Turism „Inturmarket”, care s-a desfășurat la Moscova, în perioada 9-11 martie, curent.

În context, Președintele Igor Dodon a exprimat recunoștință partenerilor noștri din Organizația Obștească „Delovaia Rossia” pentru sprijinul esențial pe care l-au oferit participanților țării noastre la eveniment. Șeful statului a salutat faptul că acordurile de colaborare încheiate de Consiliul Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova și „Delovaia Rossia” în anul 2018, se implementează cu succes.

Totodată, Igor Dodon a ținut să menționeze că Moldova are un potențial turistic nevalorificat la justa valoare, iar colaborarea cu Rusia are o bună perspectivă. ”De exemplu, Georgia a obținut în acest domeniu rezultate foarte bune: în anul 2018, această țară a fost vizitată de 1,3 milioane de cetățeni ruși, în timp ce Moldova – de doar 235 de mii. În același timp, veniturile Georgiei obținute din turism au constituit 3 miliarde de dolari, iar în anul 2025, această țară speră să obțină 6,6 miliarde de dolari”, a specificat șeful statului.

Amintim că acum 1,5 ani, la invitația Președintelui țării, Moldova a fost vizitată de peste 40 de reprezentanți ai companiilor turistice din Rusia. ”În prezent avem planuri și proiecte comune, iar Administrația Președintelui va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea acestora”, a remarcat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova