REPREZENTANTII INSTITUTIEI PREZIDENTIALE PARTICIPA LA CONGRESUL MONDIAL AL FAMILIEI DIN VERONA

Cristina Buga, consilier prezidențial și Rita Manole, asistent în cabinetul Președintelui RM, participă la ce-a de-a XIII-a ediție a Congresului Mondial al Familiei care se desfășoară în orașul Verona, Italia, în perioada 29-31 martie. La eveniment și-au anunțat prezența peste 1000 de persoane oficiale și demnitari de rang înalt, din întreaga lume.

Cristina Buga a salutat din numele Președintelui Republicii Moldova participanții la eveniment și a dat citire unei adresări din partea șefului statului.

În textul adresării este menționată importanța pe care instituția prezidențială a Moldovei o acordă protejării, susținerii și promovării instituției familiei. În acest sens, prin decret prezidențial, Anul 2019 este declarat An al Familiei, a fost elaborat și pus în acțiune un amplu program național de activități menite să consolideze familia tradițională.

Astfel, sînt realizate mai multe măsuri de susținere a familiilor tinere, sînt omagiate cuplurile longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului dintre soți. De asemenea, cu suportul Fundației de Binefacere a Primei Doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon, la nivel național sînt implementate un șir de acțiuni de acordare a asistenței familiilor cu mulți copii.

”Importanța familiei pentru fiecare dintre noi este de necontestat, întrucît ea constituie temelia morală și reperul primar în baza cărora ne construim viitorul, unde asimilăm cunoștințe și experiențe, spirituale, culturale, sociale și unde copiilor le sînt inoculate valorile și conduita specifice unei societăți firești, naturale. Anume în familia tradițională copiii se identifică cu persoanele cele mai apropiate – tata și mama și descoperă sensul învățăturilor creștine”, se mai spune în mesajul de salut al Președintelui Igor Dodon.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Congresului, drapelul Congresului Mondial al Familiei a fost transmis din partea Moldovei – Italiei.

Amintim, că cea de-a XII-a ediție a Congresului Mondial al Familiei s-a desfășurat în luna septembrie, 2018, la Chișinău.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova