REPREZENTANTI AI UNIVERSITATILOR DIN KURSK, VORONEJ, ORIOL SI LIPETK AU VENIT LA CHISINAU PENTRU A PREZENTA OPORTUNITATILE DE STUDII PROPUSE DE ACESTE INSTITUTII

O delegație din care fac parte conducători ai instituțiilor de învățămînt superior din Kursk, Voronej, Oriol și Lipețk întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 19-22 noiembrie. Reprezentanții universităților din Federația Rusă vor prezenta tineretului din instituțiile de învățămînt din Chișinău, Bălți și Tiraspol posibilitățile de studii pe care le oferă instituțiile pe care le reprezintă. Astăzi, delegația respectivă a avut o întrevedere cu consilierii prezidențiali, în cadrul căreia au fost examinate posibilitățile de schimb de cadre didactice și cercetători, dar și alte oportunități de colaborare.

Acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor la care au ajuns recent Președintele Republicii Moldova și Președintele Federației Ruse. Președintele Vladimir Putin a acceptat solicitarea Președintelui Igor Dodon de a spori numărul de burse pentru cetățenii moldoveni care doresc să studieze la universitățile din Federația Rusă, începînd cu următorul an de studii.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova