REPREZENTANŢII PD, PL ŞI PLDM SUSŢIN

Negocierile privind constituirea unei noi coaliţii de guvernare sînt aproape de final

Negocierile privind constituirea unei noi coaliţii de guvernare sînt aproape de final. Afirmaţii în acest sens au făcut în seara zilei de joi, la finele celei de-a treia runde de negocieri, reprezentanţii Partidului Democrat, ai PLDM-ului şi reformatorilor din PL.

Vicepreşedintele PD, Valeriu Lazăr, a specificat că, în mare parte, pe proiectul Acordului elaborat de PLDM "s-au găsit formulări consensuale"  "Au mai rămas unele lucruri de discutat, pentru care avem nevoie de mandatul partidului. Urmează să discutăm şi organigrama pe partea instituţională, însă vrem să avem certitudinea că vom institui un Guvern eficient", a declarat Lazăr.

Şi vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, s-a arătat optimist. "S-a discutat Acordul, există divergenţe, dar este un proces normal în cadrul negocierilor", a spus Pistrinciuc.

Liderul reformatorilor din PL, Ion Hadîrcă, a menţionat că au mai rămas încă elemente de discuţie pentru toate părţile, însă atitudinea colegilor din fosta AIE este constructivă.

La 15 mai curent, şeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe prim-vicepreşedintele PLDM Iurie Leancă drept candidat la funcţia de Premier. Potrivit Constituţiei, candidatul pentru această funcţie are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a componenţei Guvernului.

Moldpres