REPREZENTANŢI AI AUTORITĂŢILOR LOCALE DIN R. MOLDOVA ŞI ROMÂNIA S-AU ÎNTÎLNIT LA CHIŞINĂU

Reprezentanţi ai autorităţilor locale din Republica Moldova şi din România s-au întîlnit, pe 24 mai, într-o reuniune comună la Chişinău.

La eveniment a participat şi vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, care a specificat că reprezentanţii autorităţilor locale constituie unul dintre cei mai importanţi piloni ai statului de drept. "Apreciez munca aleşilor locali, ei sînt cei mai aproape de cetăţeni şi de problemele lor, iar un parteneriat intens cu colegii din România le va uşura activitatea. Primarii noştri vor putea prelua experienţa colegilor români în domeniul implementării proiectelor finanţate din fonduri europene, dar şi în alte domenii. Sper că la finele acestei zile participanţii la reuniune vor pleca cu mai multe idei de proiecte comune”, a subliniat Palihovici.

Tot pe 24 mai, aleşii locali din Republica Moldova şi din România vor semna un Acord de constituire a Consiliului Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova. Tatiana Badan, preşedintele Congresului Autorităţilor loacale din Moldova, a menţionat că acest Consiliul va fi o structură comună de coordonare între autorităţile administraţiei publice locale din cele două ţări şi are scopul de a impulsiona şi consolida procesul de cooperare, transferul de cunoştinţe şi schimbul de experienţă între colectivităţile locale în procesul de descentralizare, modernizare şi europenizare. Conform sursei citate, obiectivele Consiliului sînt sprijinirea bilaterală în procesul de descentralizare şi în atingerea standardelor UE, iniţierea unui proces de înfrăţire şi dezvoltarea unor proiecte comune la nivelul asociaţilor şi al colectivităţilor locale.

Moldpres