RENATO USATII SAU INTERLOPII PENALI DIN POLITICA MOLDOVENEASCA

De ce Procuratura şi Justiţia lui Plahotniuc îi ocroteşte?

Autor: Mihai CONŢIU

Tare mult trebuie să-l mai urască pe Vlad Filat stăpînii din iurte ai lui Renato Usatîi! Sîmbăta trecută, s-a întîmplat o scîrboşenie al cărei conţinut echivalează cu creierii celui care a conceput-o. În urma unui accident simulat, o autospecială care deservea WC-urile publice a deversat în faţa sediului PLDM circa trei tone de reziduuri umane. Imaginile video surprinse de camerele video arată clar că una din cele două persoane care se aflau în autospecială încearcă să poziţioneze furtunul de evacuare pentru ca reziduurile să ajungă chiar pe scări. Extrem de operativ, Renato Usatîi a publicat un filmuleţ de la faţa locului pe pagina sa de Facebook. Este o dovadă clară că el este cel din gura căruia a ieşit acest întreg rahat. Autospeciala cu pricină nu aparţine serviciilor municipale şi se spune că nu avea nici numere de înmatriculare.

Să reţinem că, în ajunul acestei acţiuni mizerabile, Usatîi ş-a înscenat o explozie la un autoturism din curtea casei sale de str. Mateevici, 86. Vezi, Doamne, are duşmani de moarte, care vor să-l ucidă, iar moldovenii trebuie să-l creadă şi un ditamai martirul! În realitate, la cîtă pază înarmată pînă în dinţi are, nici SIS sau „Fulger” n-ar putea organiza un atentat asupra sa, cu atît mai mult să-i pătrundă în curte ca să-i instaleze detonator la una din maşini. Tocmai 6 (şase) vlăjgani înarmaţi pînă în dinţi îl aşteaptă în fiecare dimineaţă ca să se trezească din somnul lui dulce. Dar în afară de asta, tot acolo face de plancton serviciul de pază „Prosecutor” la terasa „La Sarkis”. Abureli de ghicitoare în ghioc, nu alta!

Usatîi, după cum tot răcneşte, spune că are ce are cu Plahotniuc, Filat şi Ghimpu. De ce atunci nu a trimis cîte o autospecială şi la sediile PD şi PL? Răspunsul e simplu: Plahotniuc are Procuratura şi Justiţia, care i-au evaporat toate dosarele penale de care se temea Usatîi pînă „să fie lăsat să ajungă primar”, din cauza cărora s-a cărăbănit la Moscova înainte de alegerile parlamentare. Ghimpu a fost menajat de Usatîi deoarece este complicele oligarhului şi preşedintele PL-ului l-a vizitat în iurta lui la începutul protestelor. .

Luni, 12 Septembrie, Usatîi a blocat, cu un TIR, circulaţia pe b-dul Ştefan cel Mare, provocînd ambuteiaje serioase. Este o acţiune care, în mod normal, ar putea fi încadrată penal. Dacă ar vrea Plahotniuc! În acest context, este demn de a fi remarcată poziţia lui Igor Dodon de a se delimita de acţiunea lui Usatîi. Una e să pichetezi instituţii în semn de protest justificat, alta este să dai peste cap circulaţia rutieră în plină zi de muncă. Spre deosebire de Usatîi, care este un aventurier politic, un interlop în toată regula, Dodon este, totuşi, un politician matur conectat la ceea ce trebuie să însemne protestul civic şi politic. „Partidul Socialiștilor este responsabil de acţiunile de protest organizate săptămîna trecută, inclusiv blocarea regulamentară a străzilor Ssmbătă, în faţa partidelor din AIE”, a scris liderul PSRM, Igor Dodon, pe o reţea de socializare

„Fiţi atenţi la băiatul nesăbuit de la Făleşti. E un exponent al teribilismului şi al anarhismului, ce riscă să arunce Moldova în haos”, atenţionează şi fostul premier Ion Sturza, referindu-se la Usatîi, care a blocat centrul Capitalei.

„Renato ştie că multă lume cunoaşte foarte bine traseul lui de la vagabond la „om de afaceri respectat”. Cine, cum, cînd... Miroase mai al dracului decît rahatul împrăştiat de el prin Chişinău! Dar lui nu-i pasă. Гулять так гулять! Moldoveni, nu vă prindeţi în hora rahatului, riscaţi să fiţi infestaţi. Cu băieţii aceştia ne scufundăm rău de tot”, a mai notat Sturza.

Cine-l protejează pe Usatîi şi de ce?

Da, ştim cu toţii că nişte forţe obscure de pe întinderile Rusiei, dar problema ţine de cei din Moldova care îl ocrotesc. Tare mult trebuie să-i mai urască pe moldoveni cei de aici care îl protejează pe acest individ! Creşterea lui în sondaje a fost bine planificată. Dată fiind manipularea şi mituirea programată a unor tineri aderenţi de-ai lui, se urmăreşte nu o dezvoltare civică şi politică pozitivă a unui însemnat segment al populaţiei, ci crearea şi perpetuarea unor întregi generaţii de interlopi. Usatîi mituieşte, aruncă cu bani în dreapta şi în stînga, sub pretexte caritabile, spre a deprava şi a mafiotiza această ţară la nivelul fiecărui individ care i se aliază. Practic, el vrea să-i transforme pe moldoveni în mercenari ai grupării lui banditeşti, mafiote.

Dacă politicienii de pînă acum au instaurat teroarea de tip economic asupra moldovenilor, Usatîi vrea să instaureze teroarea fizică şi psihică la nivel naţional, iar asta sub falsul stindard al unei lupte cu oligarhia. El vrea să transforme întreaga Moldovă într-un clan regional de asasini. Cui mai foloseşte asta? Lui Plahotniuc! După cum ştim, economic şi politic, Plahotniuc este stăpînul Moldovei. Avînd de partea sa Justiţia, instituţiile represive ale statului, mass-media etc., iar asta ca formă de „reprezentare legală constituţional”, Plahotniuc are nevoie de Usatîi pentru a controla în totalitate absolut tot ceea ce ţine de lumea interlopă, dar şi populaţia care trebuie să fie terorizată de bandiţi spre a nu mai protesta împotriva fărădelegilor. Pentru a fi credibil, Usatîi recrutează, cu precădere, tineri. Dacă planurile lor vor izbuti, vom avea două Moldove – una de aici, stăpînită de Plahotniuc şi interlopii conduşi de Usatîi, iar alta a muncitorilor, specialiştilor şi tinerilor străluciţi din afara graniţelor, care nu vor mai avea curajul să-şi viziteze nici părinţii rămaşi aici!

Acestea şi multe altele sînt motivele pentru care Justiţia şi Procuratura lui Plahotniuc i-au lăsat în pace şi le-au pus la naftalină dosarele penale intentate lui Usatîi şi Ilan Shor. Dramatic pentru moldoveni, dezonorant pentru români şi revoltător este faptul că Guvernul român condus de penalul Victor Ponta sprijină această Mafie, avînd convingerea că „au control politic” în Moldova PRIN Plahotniuc şi Ghimpu. Oare UE şi SUA „vor mai năşi” multă vreme această complicitate?