REMEDIU PENTRU ACTUALI SI FOSTI FUMATORI

Fumatul provoacă diferite boli, de la cancer, la boli cardiovasculare şi bronşită cronică, şi poate agrava alte afecţiuni, cum ar fi tulburările digestive şi bolile dentare.

Într-adevăr, o ţigară conţine tutun, nicotină, gudron, monoxid de carbon, arsenic, acetonă şi alte substanţe toxice, în total 600 de ingrediente. Acesta este motivul pentru care renunţarea la fumat este esenţială pentru buna funcţionare a organismului.

Curăţarea plămînilor e importantă pentru a ajuta organismul să se elibereze de efectele toxice ale fumatului.Iată o reţetă 100% naturală care va purifica sistemul respirator.

 

Ingrediente:

1 litru de apă

400 de grame de ceapă

2 linguri de turmeric pulbere

400 de grame de zahăr din trestie

1 rădăcină de ghimbir

Amestecaţi apa şi zahărul, adăugaţi ceapa tocată şi ghimbirul ras, într-o cratiţă, la foc mic. După ce începe să fiarbă, se adaugă pulberea de turmeric şi se fierbe pînă cînd amestecul se reduce la jumătate. Lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi şi turnaţi într-un recipient adecvat, de preferinţă din sticlă, şi păstraţi la frigider.

Consumaţi două linguri de această băutură, pe stomacul gol, dimineaţa, şi cu două ore înainte de cină, în fiecare zi, timp de două săptămîni.

 

Beneficiile ingredientelor

Ceapă: bogată în antioxidanţi, reduce radicalii liberi pentru a proteja celulele şi organismul împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului. Conţine vitaminele B6 şi C, promovează vindecarea plămînilor şi a infecţiilor respiratorii.

Ghimbir: Cunoscut pentru proprietăţile sale afrodisiace, ghimbirul conţine beneficii pentru digestie, circulaţia sîngelui şi oase. Luptă împotriva bolii Alzheimer, ulcerului, hipertensiunii şi cancerului. E un puternic antiinflamator benefic pentru plămîni.

Turmeric: Este un condiment cu un conţinut ridicat de curcumină. Previne cancerul, îmbunătăţeşte digestia şi funcţia cognitivă. Prin urmare, este un aliat pentru sănătate, dar şi pentru plămîni, deoarece curăţă şi protejează datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii.

Sursa: doctorexpres.ro