REMEDII SIMPLE PE CARE SIGUR NU LE STIAI

Uneori, micile probleme de sănătate pot fi rezolvate cu soluţii simple, pe care le avem la îndemînă, dar despre care nu ştim că sînt mai eficiente decît tratamentele cu medicamente. Iată cîteva leacuri pe care le putem folosi cu efecte imediate:

1. Zahărul opreşte sughiţul. Înghite o linguriţă de zahăr. Acesta va suprasolicita terminaţiile nervoase de pe limbă şi va opri spasmele şi sughiţul.

2. Apa de gură tratează ciuperca piciorului. Înmoaie piciorul în apă de gură, timp de 15-20 de minute, de două ori pe zi. Apa de gură conţine substanţe antiseptice şi ingrediente dezinfectante, care ajută la vindecarea infecţiilor şi ciupercilor. Poate fi folosită şi pentru băşici, mătreaţă şi chiar gonoree.

3. Iaurtul alungă respiraţia urît mirositoare. Culturile vii de bacterii care se găsesc în iaurturile fără zahăr sînt extrem de benefice pentru îndepărtarea halenei.

4. Uleiul de măsline vindecă eczemele. Uleiul de măsline este bogat în vitamina E, care este o substanţă extrem de nutritivă pentru piele. Pentru vindecarea eczemelor, aplică ulei de măsline extra virgin, nerafinat, imediat după duş, pe pielea puţin umedă. Uleiul de măsline înmoaie pielea, o hidratează şi previne reapariţia eczemei.

5. Guma de mestecat cu scorţişoară reduce stresul. Această gumă stimulează atenţia şi concentrarea şi reduce oboseala. Este de ajutor şi în momentele stresante de la serviciu.

6. Banda adezivă izolantă te scapă de negi. Banda se lasă pe neg timp de o săptămînă. Spală apoi zona respectivă şi freacă cu piatră ponce. Reaplică banda adezivă izolantă pentru încă o săptămînă, pînă cînd negul dispare.

7. Măslinele te scapă de rău de maşină. Trebuie să mănînci măsline chiar în astfel de momente şi astfel greaţa va dispărea.

8. Roşiile vindecă acneea. Acestea sînt benefice în general pentru tenul gras. Zdrobeşte o roşie, unge faţa cu pulpă şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi faţa cu apă călduţă.

9. Mărul verde ia durerea de cap. Mirosirea unui măr verde ajută la reducerea severităţii unei migrene, relaxează şi reduce tensiunea, te scapă de atacuri de panică şi claustrofobie.

10. Sucul de roşii e dezodorizant. Pune trei căni cu suc de roşii în cada cu apă şi stai în ea 15 minute. Tratamentul se repetă de două-trei ori pe săptămînă şi te ajută să scapi de transpiraţia în exces.

11. Muştar împotriva durerilor de dinţi. Aplică pe dintele dureros puţin muştar, acesta va acţiona ca antiiritant. E bun şi uleiul de cuişoare.

12. Ceapa aduce somnul. Taie o ceapă în mai multe bucăţi şi pune-o într-un borcan cu capac. Desfă borcanul şi inspiră de cîteva ori. Somn uşor!

13. Mălaiul reduce iritaţiile. De obicei, se pune pudră de talc. În lipsa lui, ia o mînă de mălai, pune-l într-o tavă şi bagă-l la cuptor, la 60 de grade, pentru circa 10 minute. Presară-l apoi uşor pe pielea afectată.

14. Berea dă volum părului. Dacă adaugi în apa de clătit două linguri de bere, părul va avea volum mai mare. Dacă adaugi două pastile pisate de aspirină în cantitatea obişnuită de şampon, vei scăpa de mătreaţă pe loc.

15. Crema pentru hemoroizi estompează cearcănele. Astfel de creme se pare că îmbunătăţesc aspectul de ochi umflaţi şi estompează cearcănele, fiind folosite în acest scop mai ales de către fotomodele.

Sursa: doctorexpres.ro