REINTRA IN PARLAMENT ”PARTIDUL SOR-PRO TV CHISINAU”?

Onoarea, demnitatea și reputația profesională ca noțiuni abstracte

Peste tot, în lumea civilizată, sînt condamnabile acele persoane ori organizații care acceptă oficial să fie finanțate de către mafie. Acceptînd să fii finanțat de mafie, într-un fel sau altul, devii automat mercenarul acesteia. În Republica Moldova, însă, începînd cu anul 2009 și cu acapararea butoanelor Puterii de către Plahotniuc, Filat și Ghimpu, slujirea oficială a mafiei de Stat perfecționate și dominate, în final, doar de Plahotniuc a devenit o normalitate socială.

O parte relativ însemnată a moldovenilor a ajuns să considere că e o ”normalitate” să iasă la proteste și la votare în schimbul banilor oferiți de Plahotniuc, Șor sau Usatîi. Această formă de corupție, sub acoperire legală, s-a extins, inevitabil, ”pe picior mare” și în unele trusturi mediatice. La ora actuală, cine spune Plahotniuc și Șor se gîndește automat la faptul că aceștia sînt exponenții mafiei criminale din Republica Moldova. Oricine prestează servicii plătite în favoarea acestor doi indivizi periculoși devine automat complicele lor.

Este binecunoscut rolul lui Șor în furtul miliardului, acapararea aeroportului etc. Acest individ, care este și liderul partidului care-i poartă numele, este condamnat penal în Apel, fugar peste graniță și dat în urmărire. El a pus în practică o performanță uluitoare – a reușit să le anihileze susținătorilor săi orice urmă de demnitate, onoare și cinste, corupîndu-i cu bani mărunți furați tot de la ei. O legislație beteagă și parcă întocmită să-i favorizeze pe marii bandiți și mafioți îi permite lui Șor să-și bată joc în modul cel mai scîrbavnic și umilitor de moldoveni, Republica Moldova și Justiția națională.

Nu există nici o restricție legală pentru ca acest individ periculos, condamnat penal și fugar ilegal peste graniță să nu mai aibă dreptul să se eroizeze mediatic prin acte de binefacere din bani furați, să nu mai aibă dreptul ca un partid să-i poarte numele și să nu i se permită mediatizarea acuzelor lui de tip interlop aduse Țării și conducerii ei.

Onoarea, demnitatea și reputația profesională elementare nu-i poate permite nici unei televiziuni să accepte plăți oricît de generoase oferite de către marele bandit Șor pentru a i se face publicitate pozitivă.

Pro Tv Chișinău, însă, o face și bănuim că pe bani mulți.

O face așa cum o prostituată disperată că îmbătrînește acceptă să facă sex oral unui client pe marginea drumului și în văzul oamenilor.

Pro Tv Chișinău o face legal pentru că legea îi permite.

Pro Tv Chișinău o face știind cine-i Șor și de unde are banii cu care-și plătește publicitatea deșănțată și agresivă.

Pro Tv Chișinău o face în cunoștință de cauză că participă la o acțiune în masă de mutilare morală a moldovenilor.

Pro Tv Chișinău o face conștient că participă la reabilitarea publică a unuia dintre cei mai cinici și periculoși bandiți din istoria acestei țări.

Pro Tv Chișinău vrea să reintre în Parlament după ce a acceptat inelul de logodnă și zestrea generoasă oferită de Șor.

Demnitate, onoare, reputație profesională? Aiurea, astea sînt valori valabile doar pentru proști și bune de invocat de Pro Tv Chișinău în instanțele de judecată, atunci cînd consideră că ”i-au fost lezate” cînd i s-a imputat, obiectiv și în virtutea evidențelor agresive, că, legal, a devenit mercenarul mediatic al acestui bandit!

Mihai CONȚIU