REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI A DEVENIT DOCTOR HONORIS CAUSA AL UNIVERSITĂŢII AGRARE DIN CHIŞINĂU

Regele Mihai I al României a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Agrare de Stat din Moldova. Titlul este acordat în semn de preţuire şi recunoştinţă faţă de Casa Regală din România, care acum 80 de ani a pus piatra de temelie a universităţii, transmite IPN.

La ceremonia de decernare, organizată pe 8 octombrie, la Chişinău, au fost prezenţi principesa Margareta, fiica cea mai în vîrstă a regelui Mihai I, şi principele Radu şi, care vor transmite titlul la Casa Regală.

Principele Radu a dat citire unui mesaj semnat de către regele Mihai, În care alteţa sa menţionează că nu priveşte gestul ca pe o recompensă personală, ci mai degrabă ca pe un omagiu faţă de generaţiile care au suferit pentru democraţie, prosperitate şi libertate.

“Studenţii care se află astăzi pe băncile universităţii se vor bucura de roadele acestor binecuvîntări În deceniile care vor urma. Fondată În anul 1933, universitatea voastră a cunoscut zbuciumul istoriei şi s-a bucurat de susţinerea regilor României cu nădejdea că va dăinui şi va aduce Învăţătură multor generaţii. Cei care au fost şi sunt chemaţi să Împlinească această frumoasă misiune, sunt cei care au Înţeles că forţa unei naţiuni creşte prin dezvoltarea morală a unui popor”, se mai spune În mesajul semnat de regele Mihai I.

Universitatea Agrară a fost fondată la 9 aprilie 1933, prin promulgarea de către Regele Carol al II-a a legii despre transformarea Secţiei de Ştiinţe Agricole a Universităţii din Iaşi, În facultatea de Ştiinţe Agricole cu sediul la Chişinău.