REFUZĂ SĂ FIE COMPLICE

Socialistul Ion Ceban şi-a retras semnătura de pe lista cu apartamente în favoarea tinerilor familii

Deputatul socialist Ion Ceban a expediat o scrisoare preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, prin care îşi retrage semnătura de pe scrisoarea BI nr. 58 din 25.10.2013, cu privire la solicitarea examinării posibilităţii identificării unui lot de pămînt, în vederea construirii unui bloc de locuit cu apartamente pentru unii deputaţi din actualul Legislativ.

Totodată, Ceban accentuează necesitatea includerii pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului a unor audieri şi dezbateri privitoare la programele naţionale de asigurare cu spaţiu locativ a tinerelor familii.

Demn de reţinut este faptul că, anterior, PSRM a lansat mai multe iniţiative şi programe de susţinere a tinerilor, iar aici este vorba despre alocarea de surse financiare pentru construcţia/procurarea locuinţelor, care ar rămîne în posesia persoanei/familiei, după o perioadă determinată de timp lucrată în folosul statului. Pentru locuitorii municipiilor şi oraşelor cu locuitori de peste 15.000 de persoane, se impune lansarea unui program ipotecar pentru tinerii bugetari, cu o rată a dobînzii scăzută, perioadă de rambursare extinsă, perioada de graţie pentru 2 ani, etc.