REFERENDUMUL PENTRU REVOCAREA PRIMARULUI DE CHISINAU VA AVEA LOC PE 19 NOIEMBRIE

Consiliul municipal a numit data referendumului privind revocarea din funcție a primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Referendumul privind revocarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. Data a fost propusă de consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău.

Șeful PSRM, Ion Ceban, a declarat la ședința consiliului că “în această zi, vor avea loc alegeri locale în localitatea Sîngera”. Potrivit legii, dacă se desfășoară alegeri, următoarele se pot desfășura înainte cu o lună, sau după o lună de la numire.

Potrivit lui, “buletinul de vot va conține o întrebare în limba de stat și în limba rusă: „Susțineți revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă?”. După ce oamenii votează la referendum, în primăvara anului viitor va fi posibilă organizarea alegerilor, și alegerea unui nou primar “.

Pentru desfășurarea referendumului au votat 26 de consilieri din CMC. Împotrivă s-au expus 15 consilieri din partea fracțiunii Partidului Liberal. Referendumul privind revocarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost inițiat de un grup de 460 de persoane. În decurs de 60 de zile au fost colectate aproximativ 80 de mii de semnături.

Recent Curtea de Apel Chișinău a confirmat decizia instanței sectorului Buiucani privind dreptul de a organiza referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit deciziei Curții de Apel, se respinge recursul declarat de către reprezentantul primarului și se menține decizia instanței din 21 iulie 2017, potrivit căreia grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului privind demisia primarului poate organiza referendumul.

Sursa: socialistii.md