Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoaca

Igor Dodon: În premieră, în 26 ani de independență, chișinăuienii au inițiat un referendum de demitere

În cadrul referendumului consultativ desfăşurat astăzi pentru demitere a primarului Chişinăului Dorin Chirtoacă, pînă la ora 12,30, a fost înregistrată o rată de participare de de circa 8%, aceasta însemnînd că pînă la această oră îşi exprimaseră dreptul de vot 50 de mii de chişinăuieni.

Cu acest prilej, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce și-a exprimat dreptul la vot, a declarat: „Noi am dat această posibilitate pentru că am semnat și eu pentru referendum, atunci cînd a început campania de colectare a semnăturilor, cînd împreună cu peste 80 mii de chișinăuieni am inițiat acest referendum. Faptul că astăzi are loc referendumul deja este o reușită a noastră. În premieră, în 26 ani de independență, chișinăuienii au inițiat un referendum de demitere, nefiind de acord cu cel care conduce orașul la mai bine de 10 ai. Vor profita de această ocazie chișinăuienii sau nu – o să vedem pînă la finele zilei. Vreau să îndemn toți chișinăuienii să se gîndească foarte bine: dacă vreți să schimbăm lucrurile, astăzi aveți o posibilitate, dacă nu, mîine sau poimîne să nu dați vine pe altcineva”.

Prezentă la urna de vot, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat: „Cred că lumea s-a săturat, e de ajuns, eu n-am nici un fel de dubii că lumea o să vină. Chișinăul trebuie să fie altfel, mai confortabil, să scăpăm de gropi, de urgia asta. Cîte milioane s-au furat în Primărie în aceasta perioadă, din Chişinău se putea de făcut o bombonică, așa că nu vorbiți despre milioanele cheltuite”.

La rîndu-i, liderul fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion Ceban, a spus că a votat pentru un oraș mai frumos și mai confortabil, adăugînd: „Dacă referendumul va eșua, vom purcede la alte proceduri legale, care ulterior le vom anunța”.