Recent aleasa in Congresul SUA, o tipa declara ca va veni la sedinte cu o arma de foc incarcata

Lauren Boebert, o republicană proaspăt aleasă în Congresul american, a anunțat că va merge înarmată în ședințele Legislativului și că nu va renunța la pistolul său Glock pe perioada mandatului, relatează BBC. Într-un clip video făcut public, Lauren Boebert, recent aleasă în Camera Reprezentanților din partea unui district din Colorado, poate fi văzută cum își încarcă pistolul Glock și se plimbă cu el prin oraș. „Voi purta arma și în DC dar și în Congres”, a spus ea în filmarea de pe Twitter care a fost urmărită de peste 4,6 milioane de ori.

Șeful Poliției din DC a spus însă că va discuta cu reprezentanta republicană pentru a îi explica faptul că regimul armelor din Capitala federală este ceva mai strict decît în Colorado, statul de origine al acesteia.

Boebert, a cărei campanie s-a centrat pe protejarea drepturilor americanilor înscrise în al doilea amendament al Constituției Statelor Unite, a spus că nu va renunța la purtarea armei nici măcar în clădirea Congresului.

Poliția din Washington spune însă că va aplica legea și că dacă parlamentara republicană va refuza să o respecte, atunci i se vor aplica aceleași pedepse care se aplică și altor cetățeni.

Constituția Statelor Unite garantează dreptul indivizilor de a avea în proprietate și de a purta arme de foc, însă fiecare stat are propriile reguli în ce privește felul în care acestea sunt purtate, depozitate sau folosite.

Conform legislației locale din Washington DC, membrii Congresului au voie să aibă arme de foc în birourile lor și să le transporte în oraș, însă ele nu pot fi încărcate. Pentru a putea purta o armă de foc în oraș, rezidenții din oraș trebuie să aibă un permis, iar armele aduse din alte state trebuie înregistrate și la autoritățile locale.