REALIZAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RAMINE OBIECTIVUL PRINCIPAL AL CHISINAULUI

Declaraţia a fost făcută de Premierul Chiril Gaburici în cadrul întrevederii pe care a avut-o, la Bruxelles, cu Petras Auštrevičius, membrul Comitetului pentru afaceri externe al Parlamentului European, Raportorul PE pentru Acordul de Asociere.

„Sîntem conştienţi de importanţa realizării eficiente a prevederilor Acordului de Asociere pentru avansarea spre etapa finală a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi pentru obţinerea statutului de ţară-candidat, ceea ce ulterior va permite iniţierea negocierilor de aderare”, a menţionat Prim-ministrul.

Chiril Gaburici a ţinut să menţioneze interesul constant al oficialului european pentru Republica Moldova, ceea ce probează angajamentul real pentru a susţine parcursul european al ţării noastre. „Vom conta, în acest sens, şi pe experienţa pe care dumneavoastră aţi acumulat-o fiind plenar implicat în procesul de negociere a aderării Lituaniei la UE, ţară cu care Republica Moldova a stabilit o cooperare bilaterală foarte bună în domeniul integrării europene”, a adăugat Chiril Gaburici.

Petras Auštrevičius a confirmat sprijinul UE pentru parcursul european al Moldovei şi disponibilitatea de a acorda asistenţa necesară pentru realizarea reformelor de modernizare a ţării.

Europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius este autorul Raportului despre avantajele asocierii şi reformele făcute de Republica Moldova, care a fost prezentat Parlamentului European în luna noiembrie 2014. Atunci, el s-a arătat foarte mîndru de faptul că „Moldova se află în plutonul din frunte al partenerilor europeni şi că este un exemplu de bună realizare a reformelor politice şi socio-economice”. După audierea raportului, deputaţii din Parlamentul European au aprobat cu majoritate de voturi Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

Virginia Filip 02.03.2015 - 12:27

O fi asa cum zice domnul Gaburici, numai sa fie lasat si de ceilalti. dar cu comunistii si cu Dodon, mi-e greu sa cred ca vom avea sorti de izbanda. Cu ei doar sa ne apropiem mai mult de Rusia. Din pacate, toti acesti pasi inapoi sunt monitorizati de cei din Uniunea Europeana si parca suntem din ce in ce mai departe de ei.