Realitatea internationala pe scurt (2 Octombrie 2018)

Legea şaria, regula militanţilor islamişti în tabăra notorie de migranţi de pe insula grecească Lesbos

Potrivit unui reportaj al televiziunii Deutsche Welle, bande criminale de sirieni care simpatizează cu Statul Islamic (ISIS) au instaurat un regim de teroare în tabăra notorie de migranţi Moria de pe insula grecească Lesbos, relatează greekreporter.com, potrivit Agerpres. În acest material, parţial filmat în secret, sunt arătate sloganuri pro-ISIS pe zidurile taberei supraaglomerate, cea mai mare din Grecia şi unde condiţiile sunt considerate cele mai rele din Europa. Singurul lucru ce pare să funcţioneze acolo este criminalitatea, notează realizatorii reportajului.

Sub nasul autorităţilor elene, bande din Siria controlează traficul de droguri şi prostituţia. Membrii bandelor nu ezită să folosească violenţa, utilizînd cuţite şi bazîndu-se pe legea şaria (legea divină n.r.), potrivit reportajului. Deşi nu se poate confirma că bandele sunt direct legate de Statul Islamic, simbolurile sale sunt vizibile pe uşi şi pe pereţi. Ofiţeri de securitate germani au confirmat că membri ai Statului Islamic trăiesc în Moria împreună cu 8.000 de solicitanţi de azil, potrivit informaţiilor difuzate de Deutsche Welle şi citate de portalul elen de ştiri. Ei şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea că unii dintre aceştia s-ar fi mutat la Atena în drum spre Europa de Vest. Reportajul Deutsche Welle descrie un climat de violenţă şi infracţionalitate în tabără, despre care autorităţile elene fie că nu ştiu sau aleg să îl ignore.

Agresivitatea criminală a Corectitudinii Politice: Copiii, la doar șase ani, sunt instruiți să scrie scrisori de dragoste gay pentru a-i ajuta „să accepte diversitatea”

Un videoclip publicat de BBC, în care sunt prezentați copiii de șase ani care iau lecții despre cum trebuie să scrie scrisori de dragoste între homosexuali, a provocat isterie pe social media, scrie breitbart.com. Filmul, care a fost încărcat inițial pe pagina de Facebook a BBC Radio Manchester, arată cum sunt instruiți copii de la școala primară din Bewsey Lodge să compună scrisori de dragoste din partea „Prințului Henry” către servitorul său "Thomas". Iar profesorul care îi îndrumă pe copii le spune: „Îi veți spune lui Thomas de ce este o idee strălucită pentru ca el să se căsătorească cu voi”.

„Această școală îi învață pe copii despre relațiile LGBT încă de la o vîrstă fragedă”, sună comentariul plin de entuziasm al BBC. La această clasă, copiii de șase ani învață despre căsătoria homosexuală. În acest basm, prințul vrea să se căsătorească cu servitorul său și copiii trebuie să scrie o scrisoare de dragoste cu acest subiect”.

Profesoara Sarah Hopson explică la BBC că astfel copiii „vor intra în această lume, unde vor descoperi această diversitate din jurul lor, pe care o vor putea accepta și la o vîrstă fragedă”. Pe rețelele sociale au apărut imediat numeroase critici față de acest demers, școala respectivă fiind acuzată că promovează lecții care nu sunt adecvate vîrstei. Pe pagina de Facebook a BBC, utilizatorii și-au manifestat dezaprobarea față de sexualizarea copiilor la o vîrstă atît de mică și forțarea copiilor de a scrie scrisori de dragoste ca temă școlară.

Școala, care a decis ca elevii săi să poarte uniforme „neutre” din punctul de vedere al genului, pare să pună un accent deosebit pe diferențele culturale, etnice, religioase și sexuale, site-ul său publicînd un videoclip în care elevii citesc dintr-un scenariu despre egalitate, identitatea de gen și alte aspecte legate de corectitudinea politică.

Ultimele fotografii cu Președintele Macron care au scandalizat Franța

O fotografie a lui Emmanuel Macron, alături de doi tineri de culoare, dintre care unul face un gest obscen către Președinte, a declanșat un val de reacții negative în Franța.

Scandalul provocat de această poză pune paie pe foc în controversa provocată de cîteva imagini făcute în timpul unei petreceri la Palatul Élysée, în această Vară, și care au făcut înconjurul lumii. Cu acea ocazie - festivalul de muzică electronică - a fost invitat și DJ Kiddy Smile, care purta un tricou pe care scria „Fiul de imigranți, negru și homosexual". Una dintre ele îl surprinde pe Macron alături de dansatorii care au luat parte la această petrecere, cunoscuți și pentru "voguing", dansul tipic din cluburile pentru homosexuali, care se bazează pe imitarea mișcărilor fotomodelelor în timpul paradelor de modă.

Acum a apărut o nouă fotografie. În poza realizată pe insula Saint-Martin, acolo unde se află în vizită, Președintele Franței apare alături de doi tineri de culoare, iar cel din dreapta sa îndreaptă degetul mijlociu spre el, într-un binecunoscut gest obscen. O fotografie care a reușit să declanșeze un tsunami pe rețelele de socializare și să-i atragă Președintelui noi critici. Ipostaza în care  s-a lăsat fotografiat Președintele francez a fost desființată pe rețelele de socializare. Pe Twitter, liderului de la Elysee i s-a reproșat „lipsa de respect față de funcția prezidențială”, în timp ce alții i-au amintit lui Macron că, doar cîteva luni în urmă, a mustrat un adolescent care l-a numit prietenos „Manu”.

Acest scandal vine pe fondul unei dramatice scăderi a popularității lui Macron,  șeful statului coborînd, conform unui sondaj realizat luna trecută, la doar 32% opinii favorabile, un nou minim după alegerea sa, la același nivel cu predecesorul său în Septembrie 2013.

Japonia: O politiciană a fost dată afară dintr-o şedinţă municipală după ce a mestecat o pastilă de tuse

Yuka Ogata, o politiciană japoneză care a fost forţată să părăsească o şedinţă a Consiliului Municipal anul trecut pentru că a venit cu copilul său de şapte luni, a fost din nou dată afară, de data aceasta pentru că a mestecat o pastilă de tuse, scrie The Guardian, potrivit News.ro. Ogata a fost nevoită să părăsească şedinţa Consiliului Nunicipal din Kumamoto Vineri, după ce a refuzat să îşi ceară scuze pentru incident. Ea consideră că acţiune face parte dintr-un efort de a pune piedici încercărilor sale de a aduce o atmosferă mai relaxată şedinţelor de Consiliu.

Ea susţine că atitudinile faţă de ea s-au înrăutăţit după ce şi-a adus copilul la şedinţa de Consiliu din Noiembrie 2017. Ea a cerut atunci permisiunea de a-şi alăpta copilul în sala de dezbateri sau să îi fie furnizate servicii de îngrijire a copilului în clădirea municipală, ambele cereri fiind refuzate. „Mulţi dintre consilieri m-au criticat în mod deschis, sugerînd că nu sunt o mamă bună sau că mulţi cetăţeni consideră că este revoltător ca membrii Consiliului Municipal să primească servicii de îngrijire a copilului”, a declarat Ogata.

Ogata a fost întreruptă în timp ce îşi ţinea discursul de către preşedintele Consiliului, Shinya Kutsuki, care a întrebat-o dacă are ceva în gură. Ea a explicat că mestecă o pastilă de tuse pentru că suferă de o răceală şi nu a vrut să perturbe şedinţa prin tusea sa. Şedinţa a fost suspendată iar membrii Consiliului au votat în favoarea formării unui comitet ad-hoc pentru a decide pedeapsa lui Ogata. Ei au decis că ea ar trebui să îşi ceară scuze. Ogata a refuzat iar comitetul a votat apoi pentru a o suspenda pentru restul zilei. „Este inacceptabil ca un adult responsabil să pună întrebări cu o pastilă de tuse în gură. Trebuie să recunoască că ea a greşit”, a declarat primarul oraşului Kumamoto, Kazufumi Onishi.

Turcia: Fratele lui Fethullah Gülen a fost condamnat la peste 10 de ani închisoare pentru ‘apartenenţă la o organizaţie teroristă armată’

Fratele clericului Fethullah Gülen a fost condamnat, Luni, la 10 ani şi 6 luni de închisoare, informează AFP, preluînd presa turcă, potrivit Agerpres. Un Tribunal din Izmir l-a găsit vinovat pe Kutbettin Gülen de ‘apartenenţă la o organizaţie teroristă armată’, a informat agenţia Anadolu. Kutbettin Gülen fusese arestat în Octombrie 2016, la Izmir, în locuinţa unuia dintre apropiaţii săi.

Autorităţile turce îl acuză pe fostul predicator Fethullah Gülen că a orchestrat tentativa de lovitură de stat întreprinsă pe 15 Iulie 2016 de o parte a Armatei pentru înlăturarea de la putere a Preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Fost aliat devenit inamicul numărul 1 al lui Erdogan, Fetullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA din 1999, neagă aceste acuzaţii.

Luigi Di Maio: UE practică „terorismul” financiar împotriva Italiei

Uniunea Europeană practică „terorismul” financiar împotriva Italiei, a acuzat, Luni după-amiază, liderul formaţiunii populiste antisistem Mişcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice, pe fondul criticilor Bruxellesului referitoare la deficitul bugetar italian, potrivit Mediafax. Luigi Di Maio i-a acuzat pe oficialii europeni că transmit deliberat mesaje critice despre deficitul bugetar italian, pentru a perturba pieţele financiare. „Nu există nici un motiv pentru repunerea în discuţie a deficitului de 2,4%. Unele instituţii europene care fac jocuri ale declaraţiilor practică terorismul pe pieţele financiare”, a spus Luigi Di Maio, citat de agenţia de presă Adnkronos.

Ungaria: Cel mai mare portal independent de ştiri, închis pentru scurt timp pentru a sublinia îngrijorările faţă de libertatea presei

Cel mai mare portal independent de ştiri din Ungaria şi-a închis, pentru scurt timp, Luni, prima pagină online, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu ceea ce consideră a fi declinul libertăţii sale editoriale şi a obţine o finanţare din partea cititorilor, protejîndu-şi astfel independenţa, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Jurnaliştii care lucrează la Index.hu se tem că cei doi investitori care au preluat controlul asupra portalului de ştiri, luna trecută, ar avea legătură cu prim-ministrul Viktor Orban şi partidul său de dreapta aflat la putere, Fidesz, şi că ar încerca să reducă libertatea editorială. „Luni dimineaţă am făcut ceva fără precedent: am oprit Index pentru un timp pentru ca cei care îl consideră important să vadă cum ar fi fără noi”, a scris redactorul-şef Attila Toth-Szenesi într-un articol.

El a spus că achiziţia portalului a fost „o chestiune de importanţă vitală” întrucît noii proprietari care controlează Index reprezintă o companie separată CEMP, care îşi vinde spaţiul publicitar, şi o altă companie ce oferă sisteme editoriale. Toth-Szenesi se teme că achiziţia a fost cumva finanţată de asociaţii lui Orban printr-un mecanism cunoscut în Ungaria drept Sistemul naţional de cooperare (NER). Sub auspiciile NER, înfiinţat în 2010 pentru a contracara valorile liberale şi a susţine politicile naţionaliste, unii dintre asociaţii lui Orban au obţinut o mare parte din afaceri finanţate din fonduri publice.

„În Ungaria de astăzi, cei care sunt în măsură să împrumute miliarde cumpărătorilor trebuie să aparţină NER al lui Orban”, a scris Toth-Szenesi, anunţînd o campanie de colectare de fonduri via internet, considerînd că această finanţare ar contribui la reducerea dependenţei financiare faţă de CEMP. Pînă la 12.00 GMT Luni, campania a strîns aproximativ 10 milioane de forinţi (36.000 dolari) de la aproximativ 1.350 de susţinători.

Nici unul dintre cei doi noi proprietari – Gabor Ziegler şi Jozsef Oltyan – nu au fost disponibili Luni pentru comentarii. Ziegler a negat anterior că ar fi fost sprijinit de cineva în decizia de a achiziţiona Index. Oltyan este membrul unui partid în coaliţie cu Fidesz, în timp ce Ziegler a făcut parte din personalul filialei Business în cadrul Index de aproape două decenii.

Zeci de ziare, posturi de radio şi de televiziune critice faţă de Orban – reales în Aprilie – şi-au schimbat proprietarii în ultimii patru ani. Unele au fost ulterior închise, în timp ce altele şi-au schimbat rapid şi radical tonul. Guvernul neagă că subminează libertatea presei sau încearcă să influenţeze mass-media sau pe proprietarii acestora prin piaţa de publicitate. În Ungaria, tendinţa agenţiilor de publicitate a fost să facă reclamă crescîndă în mijloacele media proguvernamentale, permiţîndu-le acestora să prospere, în timp ce instituţiile cu o atitudine mai critică faţă de Guvernul Orban au avut de suferit.

Orban a criticat sever în trecut website-ul Index, care investighează presupusa corupţie guvernamentală şi publică editoriale ce critică retorica anti-imigraţie, anti Uniunea Europeană, alături de informaţii din surse independente.

Locuitorii din Estul Germaniei sunt, în continuare, mai expuşi riscului de sărăcie

Procentul persoanelor aflate în risc de sărăcie în Germania continuă să fie mai ridicat în Estul decît în Vestul ţării, chiar dacă decalajul s-a redus, a transmis dpa. În 2017, 17,8% dintre locuitorii landurilor Est-germane şi Berlinului se aflau în risc de sărăcie, faţă de 15,3% în landurile vestice. Faţă de anul anterior, procentul s-a redus cu 0,6% în Est şi cu 0,3% în Vest. În urmă cu un deceniu, 19,5% dintre locuitorii landurilor estice erau în risc de sărăcie, comparativ cu doar 12,9% dintre cei din Vestul ţării.

Datele au fost compilate pe baza informaţiilor furnizate de birourile de statistică de la nivel federal şi al landurilor, şi au fost prezentate Luni în Parlament de partidul Die Linke (stînga radicală).

Germania aniversează Miercuri 28 de ani de la reunificarea ţării. După 1990, Estul ţării a cunoscut o scădere dramatică de populaţie: dacă în momentul reunificării, unul din patru germani trăia în Estul ţării, acum acesta mai este locuit doar de unul din cinci germani, a indicat Oficiul federal de Statistică. Populaţia ţării a crescut cu 3 milioane de locuitori din 1990, ajungînd de la 79,8 milioane la 82,8 milioane.

Landurile care au format fosta Germanie Federală au înregistrat în acest interval un plus de 5 milioane de locuitori, avînd acum o populaţie de 66,6 milioane de locuitori, în timp ce Estul ţării a cunoscut o scădere de 2 milioane de locuitori, de la 18,2 milioane la 16,2 milioane.

Erdogan: SUA au luat-o pe o cale greşită ameninţînd şi folosind şantajul

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat luni că Statele Unite ale Americii (SUA) au luat-o pe o cale greşită ameninţînd şi folosind şantajul, în locul dialogului, şi că este imposibil ca vreo ţară să aibă încredere în ele, relatează agenţia Reuters. Într-un discurs rostit în deschiderea sesiunii parlamentare, Erdogan a estimat că SUA şi-au pierdut credibilitatea angajînd războaie pe plan global.

Ankara şi Washingtonul se află într-o dispută diplomatică în legătură cu procesul în Turcia al pastorului american Andrew Brunson. Referindu-se la Siria, Erdogan a declarat, în acelaşi discurs, că Ankara urmăreşte să-şi asigure controlul asupra regiunii din Nordul Siriei situată la Est de fluviul Eufrat, îndepărtînd din zonă miliţia kurdă siriană YPG. Turcia doreşte, de asemenea, ”să cureţe” de militanţi kurzi regiunile irakiene Sinjar şi Qandil. Ankara consideră YPG drept o organizaţie teroristă, care are legături strînse cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), ce duce de decenii un război de gherilă în Sud-Estul Turciei.

Serbia și Rusia organizează aplicaţii aeriene, la două zile după plasarea Armatei sîrbe în stare de alertă

Rusia şi Serbia organizează exerciţii aeriene comune în perioada 1-5 Octombrie pe teritoriul Republicii Sîrbe, la care vor participa avioane de luptă MiG-29 şi elicoptere Mi-8, a anunţat Luni Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă TASS, aceste aplicaţii intervenind la două zile după ce Preşedintele sîrb Aleksandar Vucic plasase Armata în stare de alertă maximă, în urma desfăşurării unui comando de trupe speciale kosovare în apropiere de graniţa dintre cele două entităţi, potrivit newsru.com.

„Aviatori ai Armatei aerului a Rusiei şi ai forţelor aeriene şi antiaeriene ale Serbiei vor efectua un exerciţiu tactic comun BARS-2018 pe teritoriul Republicii Serbia”, precizează Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat, potrivit căruia la bordul aparatelor MiG-29 şi Mi-8 vor acţiona echipaje mixte ruso-sîrbe. „În total, vor fi implicate 10 aparate de zbor ale forţelor aeriene şi anti-aeriene sîrbă”, se mai spune în textul instituţiei de apărare ruse.

În cadrul acestor manevre, echipajele vor efectua interceptări de ţinte aeriene, vor executa elemente de lupte antiaeriene, inclusiv manevre complexe de pilotaj superior, vor simula lovituri asupra unor ţinte terestre, precum şi exerciţii privind desantul de trupe şi acordare de sprijin în operaţiuni de căutare şi salvare. Aceste manevre survin la două zile după ce Preşedintele Aleksandar Vucic a plasat Armata sîrbă în stare de alertă maximă, ca urmare a desfăşurării unui comando de trupe speciale kosovare în apropiere de graniţa administrativă dintre Kosovo şi Serbia, după cum au relatat în weekend numeroase media sîrbe şi ruseşti.

Desfăşurarea trupelor speciale kosovare a fost legată de plimbarea făcută de Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, pe un lac care alimentează cu apă centrala hidroelectrică „Gazivoda”, controlată de Belgrad, a transmis Duminică postul de televiziune sîrb RTS, citat de portalul rusesc newsru.com. Circa 60 de militari din trupele speciale kosovare au luat poziţii lîngă un Centru de ecologie şi sport din zonă şi, potrivit Ministerului de Interne sîrb, „au reţinut cîţiva etnici sîrbi care nu săvîrşiseră nici un fel de încălcare a legii”.

Centrala „Gazivoda” şi staţia „Valac” reprezintă obiective-cheie în Nordul Kosovo, zonă populată în principal de sîrbi, şi fac parte din sistemul energetic sîrbesc. Profitul acestora s-ar ridica - conform unor date - la zeci de milioane de dolari pe an. Tot aici se află un alt obiectiv-cheie pentru Nordul Kosovo, hidrosistemul Ibar-Lepenac care alimentează cu apă zona. Administraţia de la Pristina declarase anterior că este necesar ca hidrocentrala „Gazivoda” să fie integrată în sistemul energetic al Kosovo.

Conform mass-media kosovare, Hashim Thaci a făcut un ocol al lacului de acumulare „Gazivoda” preţ de 15 minute la cîrma unei bărci cu motor a Poliţiei kosovare. După care a urcat în maşină şi, însoţit de trupe speciale şi Poliţie, a plecat spre Pristina, transmite TASS. Şeful administraţiei de la Pristina a fost însoţit în această călătorie de ministrul de Interne kosovar, Rashit Xhalaj, şi cel de Finanţe. Bedri Hamza. Preşedintele sîrb a calificat această călătorie drept un „afront” şi a protestat într-un mesaj trimis secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Bătrîn de 74 ani condamnat după ce şi-a bătut vecina de 76 ani, pe care a prins-o în nucul din curte. „Consider că merita, întrucît mi-a arătat fundul“

Un caz de agresiune mai puţin obişnuit a fost soluţionat de instanţele din Bacău, România. Agresorul, un bătrîn de 74 de ani, a fost condamnat după ce şi-a bătut vecina de 76 de ani, pe care a prins-o culegînd nuci din copacul său. Agresiunea a avut loc în Toamna anului 2017, în zona de case a oraşului Comăneşti, judeţul Bacău. Victima, Elena Panainte (76 ani), este vecină cu agresorul, Vasile Cojocaru (74 ani), iar cei doi se certau frecvent din cauza limitelor de hotar şi a unui nuc, care despărţea terenurile celor doi.

Copacul, potrivit documentelor de proprietate, se afla pe terenul bărbatului de 74 de ani, însă femeia susţinea că nucul este al ei. Surprinsă la cules nucile vecinului, bătrîna de 76 de ani s-a ales cu o bătaie zdravănă, necesitînd 6-7 zile de îngrijiri medicale. În plus, a rămas şi fără sacoşa cu nuci, pe care bătrînul i-a luat-o cu gîndul de a o duce la Poliţie. În urma plîngerii înaintate de victimă, poliţiştii au deschis o anchetă.

Septuagenarul şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, încheind un acord de recunoaştere cu procurorii prin care i s-a stabilit o pedeapsă de 135 de zile amendă (1.350 de lei, care în caz de neachitare se transformă în zile de închisoare) pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Acordul de recunoaştere a fost validat de Judecătoria Moineşti, însă victima a contestat decizia solicitînd judecătorilor să-l oblige de inculpat să-i acorde despăgubiri pentru suferinţele cauzate.

Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Bacău, unde judecătorii l-au audiat pe septuagenar la solicitarea acestuia. Bătrînul a relatat judecătorilor detaliile incidentului şi, deşi a regretat faptele, a afirmat că, în opinia sa, victima ”a meritat” bătaia, pentru că ”i-a arătat fundul”.

„În luna Septembrie a anului 2017, am văzut-o pe numita Panainte Elena pe un teren agricol aparţinînd acesteia, care este lîngă un teren de-al meu din oraşul Comăneşti şi am avut un conflict verbal cu aceasta pornit de la limitele de hotar şi de la faptul că ea culege nuci de pe terenul respectiv. După acest conflict verbal, la cîteva zile, am văzut-o din nou pe terenul respectiv şi am avut din nou un conflict verbal, fapt pentru care aceasta mi-a arătat fundul, iar eu m-am enervat şi m-am dus către ea şi am luat un ciocălău şi am lovit-o în zona gambei o dată.

Aceasta m-a prins de cămaşa de la gît, ulterior am căzut peste ea pe pămînt. Eu am aruncat secera pe care o aveam în mînă, iar în momentul în care m-am ridicat de la pămînt, am luat secera ca să plec, iar Panainte Eena a pus mîna pe seceră pe partea tăietoare şi a tras de seceră şi s-a tăiat la mînă. Menţionez că nu am intenţionat să o lovesc cu secera, ci aceasta a intenţionat să îşi provoace o tăietură ca să se ducă la Poliţie. Eu am luat sacoşa în care aceasta avea strînse nişte nuci de la mine de pe terenul meu şi m-am dus acasă cu sacoşa. Menţionez că nu am vrut să sustrag sacoşa cu nuci, ci am vrut să mă duc la Poliţie şi să le arăt că ea a cules de la mine nucile, nicidecum să îi sustrag vreun bun.

Ulterior, după circa o lună de zile, i-am predat persoanei vătămate sacoşa cu tot cu nucile din ea, întrucît eu nu m-am mai dus la Poliţie între timp şi nici nu a mai venit Poliţia la mine acasă, aşa cum mă aşteptam din cele spuse de persoana vătămată. Realizez că nu este bine că am agresat-o pe Panainte Elena dar consider că merita, întrucît culegea nuci de pe terenul meu şi mi-a arătat fundul cînd i-am făcut observaţie”, a relatat septuagenarul în faţa judecătorilor. Curtea de Apel Bacău a respins apelul victimei şi a validat acordul de recunoaştere semnat de inculpat, persoana vătămată fiind să achite cheltuielile de judecată. Pentru eventualele daune morale, bătrîna a fost îndrumată se adreseze instanţelor civile. (Sursa: Adevărul.ro)

 

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:44
03.04.24 - 13:42
01.04.24 - 12:39
05.04.24 - 19:01
01.04.24 - 12:46
07.04.24 - 00:04
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:16
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:15
06.04.24 - 13:48
05.04.24 - 17:07
07.04.24 - 00:09
09.04.24 - 00:59