Realitatea internationala pe scurt – 2 (13 Ianuarie 2018)

Țara care a interzis mașinile negre! Președintele e sigur: "Aduc ghinion!"

Turkmenistan, o țară de 5 milioane de locuitori, localizată în Orientul Apropiat, la Marea Caspică, a interzis toate mașinile negre.Poate părea banc, dar nu este! Președintele Turkmenistanului a interzis ca în țara să mai circule mașini de culoare neagră! Tot el interzisese în urmă cu 3 ani importurile mașinilor de această culoare.

Gurbanguly Berdimukhamedov, președintele Turkmenistanului, în funcție de mai bine de un deceniu, consideră că nuanțele închise aduc ghinion! Acesta a decis astfel să interzică circulația mașinilor negre prin Capitala Ashgabat, oraș cunoscut de altfel pentru faptul că e plin de clădiri și acoperișuri albe. Potrivit presei internaționale, proprietarii de mașini negre au fost înștiințați că trebuie să își vopsească vehiculele! De acest lucru au profitat și atelierele de vopsitorie, care au dublat prețurile.

Serghei Riabkov: Moscova se aşteaptă ca Statele Unite să prezinte două rapoarte antiruseşti împreună cu noua serie de sancțiuni

O nouă serie de sancţiuni americane aşteptate împotriva Moscovei este o încercare de a influenţa afacerile interne ale Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale, a declarat vice-ministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat Sîmbătă de agenţia de presă Tass, preluată de Reuters. Se aşteaptă ca Washingtonul să impună noi sancţiuni Rusiei, cel mai devreme la începutul lunii Februarie, pentru presupusul ei amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în Statele Unite. Rusia a negat în mod repetat acest lucru, potrivit agerpres . Moscova se aşteaptă ca Statele Unite să prezinte două rapoarte antiruseşti împreună cu aceste sancţiuni, a explicat Riabkov citat de agenţia oficială de presă rusă. Potrivit lui Riabkov, unul dintre rapoarte va extinde probabil numărul de oficiali ruşi şi companii pe lista de sancţiuni, în timp ce celălalt va analiza dacă sancţiunile s-au dovedit pînă acum eficiente. „Vedem aceasta ca încă o încercare de a ne influenţa situaţia internă, mai ales înainte de alegerile prezidenţiale”, a subliniat el.

Rusia va desfăşura alegerile prezidenţiale pe 18 Martie şi preşedintele Vladimir Putin este de aşteptat să cîştige un alt mandat de şase ani. În August, preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un nou pachet de sancţiuni elaborate de parlamentari americani. Noua legislaţie limitează de asemenea capacitatea lui Trump de a ridica orice sancţiune împotriva Rusiei.

Rusia consideră drept ‘extrem de negative’ comentariile preşedintelui american Donald Trump cu privire la programul nuclear iranian

Rusia consideră drept ‘extrem de negative’ recentele comentarii ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la acordul privind programul nuclear iranian, a declarat, Sîmbătă, adjunctul ministrului de Externe rus Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Reuters. Liderul de la Casa Albă a afirmat, Vineri, că SUA rămîn deocamdată în acordul istoric din 2015 privind programul nuclear iranian, dar a avertizat că aliaţii europeni şi Congresul trebuie să lucreze cu el pentru a remedia ‘lacunele dezastruoase’ ale acordului, conform agerpres. Preşedintele american a confirmat suspendarea sancţiunilor economice contra Teheranului decisă în conformitate cu acest acord, Casa Albă precizînd că este „ultima suspendare pe care o va semna”. Concret, mai rămîn 120 de zile, pînă la viitorul termen de suspendare a sancţiunilor, pentru a se ajunge la o înţelegere cu europenii asupra unui acord vizînd înăsprirea condiţiilor din textul iniţial, a explicat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei americane.

Fost preot român săltat de Poliţie după ce a refuzat să sufle în etilotest. „Nu am condus eu, ci Dumnezeu“

Un bărbat îmbrăcat în haine preoţeşti, fost slujitor al Domnului, s-a ales cu dosar penal după ce, identificat de poliţiştii rutieri, a refuzat să sufle în etilotest. Constantin Teleman, un preot caterisit din comuna Costuleni, judeţul Iaşi, a făcut un adevărat spectacol în faţa poliţiştilor rutieri din Iaşi. Identificat în primă fază în comuna ieşeană Răducăneni, Teleman a refuzat să oprească la îndemnul poliţiştilor şi a continuat să conducă pînă într-o localitate din judeţul Vaslui. Acolo, interpelat de către agenţii de la Circulaţie, Teleman a spus că nu a condus el maşina, „ci Dumnezeu”.

Fostul preot a început să vorbească aparent incoerent, ba chiar a înjurat Parlamentul României şi pe preşedintele Klaus Iohannis, în discuţia purtată cu reprezentanţii Poliţiei. În cele din urmă, răspopitul a refuzat să sufle în etilotest pentru ca poliţiştii să afle dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice. "Poliţistii au deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt", a declarat Anca Vijiac, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Alături de Teleman, în vehiculul oprit de poliţişti se mai afla un bărbat îmbrăcat în straie preoţeşti, sursa citată menţionînd că cei doi ar fi intenţionat să ajungă în Grecia. (Adevărul.ro)

Cum se folosesc de România cele 3 mari familii mafiote din Italia. Pare un scenariu de film!

O anchetă internațională a scos la iveală cît de mult își întinde influența mafia italiană în toată lumea. Poliția din Italia a reușit să facă cîteva arestări de răsunet după ce au demobilizat o rețea de trafic de droguri în care erau implicate mai multe familii importante de interlopi din Italia. Mafia italiană este recunoscută ca fiind cel mai mare "pion" pe piața traficului de droguri din lume, și în special din Europa, drogul lor preferat fiind cocaina. Aceștia stabiliseră o rețea de trafic de droguri cu o metoda ingenioasă de distribuție. Mafioții puseseră stăpînire pe cîteva firme de distribuție de flori din cea mai mare piață de flori din Olanda. Ei aveau clienți în toată lumea, iar mafioții se foloseau de transporturile de flori pentru a muta cocaina pe tot globul.

Aceștia ascundeau marfa pe unde puteau și se bazau pe faptul că tirurile cu flori nu erau controlate la vamă. De obicei, camioanele cu flori nu sunt controlate pentru că fac parte din categoria "perisabile", iar mafioții mutau în jur de 10 kilograme de cocaină pe transport. Ancheta a dus la arestarea mai multor membri din cele mai mari familii mafiote din Italia, ce controlează zonele Sicilia, Calabria și Campania.

Pe harta lor apare și România, țară pe care se bazează foarte mult în aducerea drogurilor în Europa, dar și distribuirea lor pe tot continentul, România fiind una de tranzit pentru afacerile cu droguri. Interesant este că România este una dintre puținele țări cu influență din partea celor 3 clanuri, doar Anglia, Olanda, Belgia, Germania și Franța, din Europa, și USA, Canada și Brazilia, din toata lumea, "bifînd" toate cele 3 familii mafiote care au influență în peste 50 de țări. (ProTv.ro)