Realitatea internationala (17 Martie 2018)

Preot beat turtă, pus în remorcă, lîngă sicriu, ca să-l ducă să oficieze slujba de înmormîntare

Pare o scenă dintr-un film de comedie, dar este o întîmplare reală! Un preot beat a ajuns faimos pe Facebook. El s-a îmbătat atît de tare, încît și-a pierdut cunoștința. El a fost urcat în remorcă și pus lîngă sicriu. Chiar dacă era un drum de țară, plin de gropi, părintele a reușit să doarmă pînă a ajuns la cimitir, acolo unde trebuia să țină slujba de înmormîntare. Preotul de origine sîrbă ar fi adormit, după ce a consumat o cantitate considerabilă de alcool. Pentru că oamenii aveau nevoie de un părinte pentru a oficia slujba, l-au urcat în remorcă și l-au dus adormit la cimitir. Fotografiile au fost distribuite pe rețelele de socializare. Cel care a postat imaginile pe Facebook susține că ambii ocupanți ai remorcii dorm. Unul somnul de veci, altul somnul de vecie, potrivit slavorum.org. Întreg incidentul a avut loc într-un sat din Serbia, însă presa locală nu a aflat încă numele bărbatului în cauză. Potrivit sursei citate, preotul a reușit să-și revină și să țină slujba de înmormîntare. Asta cu ajutorul localnicilor prezenți, care au reușit să îl trezească. A fost nevoie de cîteva palme, dar într-un final, părintele s-a trezit și a ținut slujba creștinească.

Se pare că localnicii s-au supărat foarte tare pe el. Urmează să aibă loc nunți și botezuri, iar ei nu-și doresc ca același preot beat să le oficieze slujbele. Deși martorii spun că bărbatul era beat, reprezentanții bisericii din localitatea sa spun că, de fapt, bărbatului i se făcuse rău pentru că suferă de astm. Cu toate acestea, sub protecția anonimatului, preotul ar fi recunoscut că a băut. Bărbatul susține că s-a delectat cu doar o sticlă de bere și că nu era beat. Localnicii îl contrazic și susțin că s-a îmbătat cu rachiu.

Ororile unei secte care refuza medicina tradițională și promova o dietă strictă

Caz cutremurător în Italia! Un cunoscut promotor italian al dietei macrobiotice este anchetat pentru înfiinţarea unei secte şi abuzuri comise asupra membrilor. Bărbatul de 73 de ani şi-ar fi manipulat victimele să urmeze o dietă atît de strictă, încît greutatea uneia dintre ele a scăzut la 35 de kilograme. Individul şi-a convins adepţii că alimentaţia recomandată de el, bazată pe cereale şi legume, va face minuni pentru bolile lor şi că medicina tradiţională nu-i va vindeca. Mai mult, unora dintre ei le-ar fi interzis să ia legătura cu lumea din exterior. Alături de ”învăţător”, sunt cercetate alte patru persoane. (Știrile ProTv.ro)

Studentă ucisă în bătaie, în plină stradă, de un grup de 10 femei

Egiptul pune presiune pe Marea Britanie să rezolve un caz tulburător, relatează CNN.

Mariam Moustafa, o egipteancă în vîrstă de 18 ani, care studia ingineria în Marea Britanie a fost declarată moartă de către medici, după un atac de o violență rară. Tînăra ar fi fost bătută pe 20 Februarie, la ieșirea dintr-un mall din Nottingham. Potrivit tabloidelor britanice, victima ar fi fost bătută cu pumnii de un grup de 10 femei. Acestea ar fi urmărit-o si hărțuit-o pe victimă înainte de atacul violent. Studenta a stat în comă aproape o lună, fiind declarată moartă Miercuri, 14 Martie. Deși Poliția susține că atacul nu a fost unul cauzat de ură, anchetatorii nu exclud nimic. O tînără de 17 ani a fost arestată în legătură cu acest caz. Moartea fetei a declanșat revoltă în Egipt, multe personalități cerînd public să se facă dreptate pentru Mariam Moustafa. (Știrile ProTv.ro)

Modul neașteptat în care a fost prins un violator, după 30 de ani

Un violator care a păcălit autorităţile mai bine de 30 de ani a fost în sfîrşit prins după o dispută cu un vecin.Britanicul Eric McKenna a agresat sexual două tinere în 1983 şi 1988. Chiar dacă au fost recoltate probe ADN atunci, bărbatul nu era în baza de date, aşa că nu a putut fi identificat. Trei decenii mai tîrziu, a intrat într-o dispută cu un vecin care l-a acuzat că își face nevoile în ghiveciul lui cu flori. I-au fost recoltate probe ADN şi cînd Poliţia le-a introdus în computer s-a făcut imediat legătura cu dosarele nerezolvate. În urmă cu doar cîteva zile, bărbatul a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. (Digi24.ro)

Grecia: Cel puţin 14 migranţi s-au înecat după ce ambarcaţiunea lor s-a răsturnat în Marea Egee

Cel puţin 14 persoane, inclusiv patru copii, s-au înecat în cursul nopţii de Vineri spre Sîmbătă, după ce ambarcaţiunea în care se aflau circa douăzeci de migranţi proveniţi din Turcia s-a răsturnat în Sud-Estul Mării Egee, a anunţat Poliţia portuară elenă, relatează AFP şi Reuters. Căutările au continuat Sîmbătă în largul insulei Agathonissi, deoarece mai mulţi pasageri sunt încă daţi dispăruţi, pe baza mărturiilor unor supravieţuitori, potrivit cărora pe ambarcaţiune se aflau 21 de persoane. Poliţia portuară elenă nu a dat detalii deocamdată despre identitatea victimelor, nici despre cauzele naufragiului ambarcaţiunii, semnalat de către trei supravieţuitori, două femei şi un bărbat, care au reuşit să ajungă pe coastele insulei înotînd. O navă de patrulare, un elicopter militar şi trei vapoare de pescuit participă la operaţiunea de căutare, în timp ce în zonă au sosit întăriri, inclusiv o navă a Frontex (Agenţia europeană pentru frontiere). (AGERPRES)

Viitorul sună bine în Londonistan: Musulmanii s-au integrat perfect în societatea britanică. Ocupînd-o!

„Voi transforma Capitala într-un far al islamului ”. Așa suna un slogan al laburistului Ken Livingstone, în 2012, cînd candida la Primăria Londrei. Chiar dacă nu a fost doar meritul lui în atingerea acestui deziderat, se poate spune că visul i s-a împlinit. Marea Britanie este a treia țară din UE, după Franța și Germania, cu cea mai mare populație musulmană. Numărul musulmanilor din Regatul Unit a depășit acum cifra de 4.1 milioane, iar paradigma unei astfel de creșteri stă în trei fenomene care nu mai pot fi negate: imigrația, creșterea ratei natalității și ușurința convertirii la islam. Iar musulmanii care au ajuns aici s-au integrat în societatea britanică, nu oricum, ci ocupînd-o. Începînd cu impunerea unor obiceiuri și legi, pînă la răspîndirea Shariei, care pare de neoprit. Londra a devenit astfel oglinda acestei ocupații, iar primarul musulman, Sadiq Khan, este simbolul acestui fenomen.

Anul trecut, în Ianuarie, de sărbătoarea Botezul Domnului, în Catedrala Sf. Maria din Glasgow, s-a citit un pasaj din Coran, după ce capelanul a decis că în acest fel trebuie să ajungă la inimile musulmanilor. Iar membrii comunității musulmane au fost invitați să ia parte la slujbă, spre stupoarea creștinilor. În școli, amplitudinea fenomenului este și mai evidentă. Elevii musulmani nu numai că au atins numărul creștinilor, ba chiar l-au depășit. O spune Sunday Times, care scrie că în școlile primare engleze, băncile sunt ocupate 100% de musulmani.

Chiar și în cele cincisprezece școli catolice din țară, elevii creștini sunt pe cale de dispariție. În locul elevilor creștini și-a făcut însă apariția vălul islamic, element nelipsit din uniforma școlară a fetelor musulmane. Și dacă nu s-au născut în religia islamică au decis să o facă mai tîrziu, fenomenul convertirilor la islam, în special de cei aflați la închisoare, fiind constatat, de asemenea, de presă. Este cazul englezului Clayton McKenn, de douăzeci și doi de ani, care a decis, într-o dimineață, că numai așa își poate înfrunta  tatăl creștin. Sau al lui Rezzas Abdulla, de treizeci de ani, condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru a fi internat într-un spital de boli mintale, după ce a atacat o femeie care se plimba cu fiica ei. După ce a bătut-o pe tînăra mamă, a scuipat copilul de doar cîteva luni, vituperînd că „femeile albe nu ar trebui să crească copii”.

În 2016, între Octombrie și Decembrie, Serviciul Național de Sănătate arăta că în Marea Britanie au existat 2.332 de cazuri de mutilare genitală a femeilor. Rapoartele oficiale britanice de sănătate pentru lunile Aprilie-Septembrie 2017 indicau 4.503 de astfel de cazuri. Practica teribilă de infibulare, la care femeile musulmane își supun fetele, la vîrsta de 9 ani sau chiar și mai puțin, a devenit o realitate a Angliei multiculturale. Iar în tot acest timp, televiziunile nu contenesc să prezinte știri legate de arestarea unor indivizi, musulmani, care plănuiesc atacuri teroriste.

Pentru ca tabloul să fie complet mai trebuie adăugat ceva: un raport publicat de Gatestone Institute în 2017 arăta  că Londra a devenit paradisul moscheilor, al căror număr crește de la o zi la alta. În timp ce, în paralel, bisericile își închid porțile. Un lucru este evident, cu cele 423 moschei noi, Londra  se ridică încet dar sigur pe ruinele triste ale creștinismului britanic, spunea analistul italian Giulio Meotti pentru Gatestone Institute, subliniind că în tot acest timp 500 de Biserici de toate confesiunile din Londra au fost transformate în case private.

Așa-numitul fenomen „Londonistan” este însă un concept popularizat încă din anii 90 în de cartea cu acest titlu semnată de comentatoarea britanică de dreapta Melanie Phillips, în care era denunțat fenomenul multiculturalismului și al „ghetoizării” societății britanice. Se pare însă că  termenul  „Londonistan” ar fi fost, de fapt, o remarcă sarcastică făcută de un ofițer de informații francez, frustrat de eșecul Marii Britanii de a anihila radicalii islamiști de pe teritoriul britanic. (ActiveNews.ro)

Rămăşitele pămînteşti ale pictorului Salvador Dali, exhumate pentru un test ADN privind un test de paternitate, au revenit la Teatrul-Muzeu Dali din Figueres

Rămăşitele pămînteşti ale pictorului spaniol Salvador Dali, exhumate la sfîrşitul lunii Iulie pentru un test ADN, în cadrul unei cereri de paternitate, au revenit în Teatrul-Muzeu Dali din Figueres, a informat fundaţia care administrează moştenirea artistului, citată de AFP, potrivit agerpres. Restituirea rămăşiţelor pămînteşti ale artistului, îngropate sub cupola acestui muzeu catalan, a început Joi la ora 18:00 (17:00 GMT) şi a fost finalizată Vineri la ora 1:15 dimineaţa, a afirmat fundaţia într-un comunicat Pictorul suprarealist a fost din nou înhumat în prezenţa unui notar şi a unui medic legist.

Rămăşitele fuseseră exhumate la sfîrşitul lunii Iulie, după cererea de paternitate depusă de Pilar Abel, o ghicitoare în cărţi de tarot, care pretindea că s-a născut în urma unei legături între Salvador Dali şi mama sa, fostă menajeră a pictorului. A fost necesară ridicarea unei dale de peste o tonă care proteja sicriul din lemn masiv al artistului, pentru a preleva mostre de oase, păr şi unghii, care au fost ulterior analizate de Institutul de Toxicologie din Madrid. Însă testele ADN nu s-au dovedit concludente „permiţînd excluderea lui Salvador Dali i Doménech ca tată biologic al lui Maria Pilar Abel Martinez”, a indicat ulterior justiţia.

Cazul a inflamat spiritele în Spania şi în Figueres, aducînd în atenţie viaţa sexuală a pictorului, care a murit fără urmaşi în 1989, în castelul său din Pubol. Justiţia a obligat-o pe Abel, în vîrstă de 61 de ani, să plătească costul procedurii de exhumare, însă aceasta din urmă, care a declarat că este în insolvenţă, a atacat decizia instanţei. Contactată de AFP, Fundaţia Gala-Salvador Dali nu a dorit să furnizeze valoarea costurilor implicate. (Colaj de ştiri externe realizat de Cristina Berdeu, studentă, Jurnalism, USM)