REAL MADRID A CISTIGAT LIGA CAMPIONILOR, DUPA 4-1 CU JUVENTUS IN FINALA

Real Madrid a cîștigat Liga Campionilor la fotbal după ce a învins-o cu 4-1 pe Juventus Torino în finala care a avut loc sîmbătă seara, pe National Stadium of Wales din Cardiff.

Real Madrid a obținut a 12-a Cupă a Campionilor Europeni sau Ligă a Campionilor din istoria sa și a doua consecutivă. Nicio echipă nu mai reușise să cîștige doi ani la rînd acest trofeu de la AC Milan în 1990. Real este totodată prima echipă care își apără trofeul în Liga Campionilor, după ce această competiție a luat locul Cupei Campionilor.

Juventus este echipa cu cele mai multe finale pierdute în Liga Campionilor - șapte.

Ca număr de trofee în principala competiție europeană intercluburi, Real este urmată la mare distanță de AC Milan, cu șapte victorii.

Real și Juve au mai fost adversare în finala acestei competiții în 1998, cînd madrilenii s-au impus cu 1-0. Zinedine Zidane, actualul antrenor al echipei spaniole, juca atunci la gruparea italiană.

Real a deschis scorul prin Cristiano Ronaldo, în minutul 20, iar Mario Mandzukic a egalat în minutul 27. Casemiro (61), Cristiano Ronaldo (64) și Marco Asensio (90) au înscris golurile care au adus victoria formației spaniole.

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care marchează în trei finale de Liga Campionilor. El a mai punctat în finalele din 2008, cînd juca la Manchester United, și 2014, cînd Real a învins-o pe concitadina Atletico.

Cuadrado i-a lăsat pe torinezi în inferioritate numerică în minutul 84, cînd a luat al doilea cartonaș galben, la o simulare a lui Sergio Ramos.

Gianluigi Buffon, la 39 de ani, rămîne fără victorie în Liga Campionilor, unde a pierdut trei finale.

Gareth Bale, atacantul lui Real, unul din eroii finalei Ligii Campionilor din 2014, a intrat în minutul 77 în acest meci, desfășurat în orașul său natal. Bale nu a mai jucat de cînd s-a accidentat la gambă pe 23 aprilie. În locul galezului, Zidane l-a preferat ca titular pe Isco.

Printre jucătorii lui Real care nu au fost nici măcar rezerve sînt Pepe, James Rodriguez, Lucas Vasquez și Fabio Coentrao.

Doi dintre fotbaliștii lui Juve, Sami Khedira și Gonzalo Higuain, au evoluat în trecut la Real, în timp ce Alvaro Morata, atacantul echipei spaniole, a îmbrăcat tricoul "Bătrînei Doamne".

Real devine prima echipă din istorie care reuşeşte să-şi păstreze titlul în actualul format al Ligii Campionilor. Cristiano Ronaldo este golgheterul competiţiei, cu 12 goluri.

 

Zinédine Zidane: Sîntem cea mai mare echipă din lume

Tehnicianul Zinédine Zidane a declarat că Real Madrid este cea mai mare echipă din lume şi demonstrează acest lucru de fiecare dată cînd intră în teren.

"Am şansa de a face parte din acest mare club şi de a antrena aceşti mari jucători. Ce trăim noi este magnific. Din afară nu pare, dar din interior este extraordinar. Sîntem cea mai mare echipă din lume şi demonstrăm acest lucru de fiecare dată. Ştim că este greu, dar cînd ai astfel de jucători, totul este minunat", a declarat Zidane.

 

Cristiano Ronaldo: În prima repriză Juve a jucat extraordinar

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a declarat că a avut un sezon fantastic la Real Madrid, alături de care a reuşit cîştigarea campionatului Spaniei şi a Ligii Campionilor. La 32 de ani, Ronaldo spune că se simte tînăr şi mai are multe de oferit.

"A fost un sezon fantastic, sînt fericit şi bucuros. Finala a fost echilibrată, în prima repriză Juve a jucat extraordinar, dar în a doua Real a fost impresionantă. Nu este uşor să învingi o echipă care nu a luat decît trei goluri în acest sezon în Liga Campionilor. Nu vorbesc despre faptul că am fost fluierat în acest sezon, cifrele vorbesc pentru mine. Vreau să mă odihnesc cîteva zile, iar apoi mă duc la naţională, sînt pregătit. Mă simt foarte tînăr", a declarat Ronaldo după finala Ligii Campionilor.

Sursa: romaniansoccer.ro