REACTII DURE IN RUSIA FATA DE PROVOCARILE AMERICANE IN MAREA NEAGRA

Rusia are suficiente mijloace și forțe pentru a răspunde la provocările americane din Marea Neagră, a declarat vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru apărare și securitate, Iuriy Șvîtkin.

Prin acțiunile sale în Marea Neagră, SUA tensionează situația și încearcă să provoace reacții de răspuns din partea Rusiei, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Apărare și Securitate a Dumei de Stat, Iuriy Șvîtkin, fiind solicitat de RIA Novosti să comenteze intrarea în bazinul Mării Negre a celui de-al doilea distrugător american.

"Prin acțiunile sale provocatoare, SUA încearcă să provoace reacții de răspuns, care ar putea servi drept un pretext pentru acțiuni mai serioase din partea americanilor și aliaților săi. În orice caz, acest lucru provoacă o tensionare a situației în regiune", a menționat deputatul.

Partea americană insistă asupra faptului că prezența distrugătorului este necesară pentru desfășurarea unor operațiuni de securitate, însă potrivit deputatului, astfel de explicații ridică mai multe semne de întrebare. Șvîtkin a adăugat că nu este clar "față de cine au de gînd să se securizeze".

Deputatul a menționat că Rusia dispune de suficiente mijloace și forțe pentru a le "răspunde în cazul unor provocări".

Distrugătorul "Ross" este echipat cu sistemul antirachetă "Aegis" și este dotat cu rachete „Tomahawk". A doua navă militară, „Carney", este echipată cu un sistem de apărare antiaeriană și cu un sistem de interceptare și atac subacvatic, fiind doatat cu "Tomahawk" și „Harpoon".

Sursa: sputnik.md

Socialmai mult