REACTIA PRESEDINTELUI IGOR DODON LA INITIATIVA DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI PRIVIND INTRODUCEREA SINTAGMEI DE „INTEGRARE EUROPEANA”

Reacția Președintelui Igor Dodon la inițiativa de modificare a Constituției privind introducerea sintagmei de „integrare europeană”:

”Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție.

Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici una din ele.

Consider că modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate.

Moldova azi este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare.

Eu pledez pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării.

Nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom susține și nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării.

Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine și ce doresc cetățenii și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfîrșit de mandat politic”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 10.10.2018 - 17:38

Asta e dovada clara ca Dodon este impotrova noastra si a tarii. Cand toti moldovenii ne dorim integrarea in Uniunea Europeana, iar presedintele nostru face astfel de afirmatii, inseamna ca acesta nu ne este conducator, ci dusman.