REACTIA PRESEDINTELUI IGOR DODON LA DECIZIA CURTII CONSTITUTIONALE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut următoarele declarații cu privire la decizia Curții Constituționale de a transmite speakerului parlamentului și/sau premierului dreptul de a semna cîteva legi:

”Curtea Constituțională din nou a luat decizia de a transmite speakerului parlamentului și/sau premierului dreptul de a semna cîteva legi, după ce eu am refuzat să semnez un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă.

Este vorba despre:

- noul Cod al audiovizualului, care presupune cenzura presei, în pofida prevederilor Constituției,

- legea privind vînzarea terenului fostului Stadion Republican pentru Ambasada SUA,

- legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”,

- două legi cu privire la subordonarea Inspectoratul General de Carabineri Premierului, fapt ce subminează funcțiile constituționale ale Președintelui în calitatea sa de Comandant Suprem al Forțelor Armate.

Eu nu voi ceda în niciuna din aceste chestiuni și sînt sigur că poporul Moldovei mă va susține în acest caz.

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată și o nouă componență a Curții Constituționale”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 02.01.2019 - 14:02

Daca nu l-am cunoaste cu adevarat pe Dodon, am putea spune ca are intentiile cele mai bune fata de tara noastra. Insa in spatele fiecarei decizii pe care o ia Dodon sta o marsavie care nu face altceva decat sa ne faca rau. Asa ca mare grija, nu va lasati influentati de declaratiile lacrimogene ale lui Dodon.