Reactia Presedintelui Igor Dodon fata de declararea lui Rogozin persona non grata pe teritoriul Moldovei

"A-l declara pe prim-viceministrul Rusiei persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politică"

„Și e un mare deserviciu pentru Moldova și pentru moldoveni. Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean. Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac. Cu părere de rău pentru Moldova și pentru cetățeni, această guvernare duce țara cu viteză maximă spre un grav accident politic și geopolitic. Cînd ne vom izbi, vom simți cu toții consecințele, pe ani înainte.

Restabilirea bunelor relații cu Rusia, pentru care am pledat ca Președinte, a constituit pentru zeci de mii de fermieri și muncitori o șansă să obțină locuri de muncă și venituri din export. Însă majoritatea parlamentară, guvernul și PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice și sociale. Ei nu umblă prin țară, de aceea habar nu au care e situația fermierilor, ce se va întîmpla cu miile de tone de fructe și legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise și negocierile cu Tiraspolul.

Iar domnului speaker Andrian Candu, care o face pe îndrăznețul de la distanță, îi spun că pentru a demonstra dîrzenie în politică trebuie să ai caracter și voință, să munceşti, nu doar să intre în politică pe uşa din urmă la totul de-a gata. Pentru a „rupe degetele” nu trebuie multă minte, dar trebuie cel puțin oleacă de caracter.”