REACTIA PRESEDINTELUI ALES LA VESTEA DESCHIDERII UNUI OFICIU AL NATO LA CHISINAU

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reiterat declarațiile sale precum că există amenințări serioase în adresa neutralității Republicii Moldova. Despre aceasta el a scris pe o rețea de socializare, în contextul noutății că la Chișinău va fi deschis un Oficiu al NATO.

Igor Dodon a declarat că, exista riscul ca Occidentul să pună condiții ca procesul de integrare europeană să fie însoțit de cel de aderare la NATO.

„Acum, cînd a fost ales un președinte socialist și statalist, guvernanții și occidentalii se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece ei înțeleg că din moment ce voi intra oficial în funcție, mă voi opune acestor tentative. Poziția mea e fermă și este în acord cu dorința majorității absolute a cetățenilor Republicii Moldova – noi nu vrem armate străine pe teritoriul țării noastre (oricare ar fi ele), nu dorim să fim parte a blocurilor militare, nu dorim să fim membri ai NATO. Din funcția de președinte voi face tot ce stă în puterile mele pentru a păstra neutralitatea Republicii Moldova. Și o voi păstra”,a precizat Dodon.

Andriana CHEPTINE (tribuna.md)