Reactia Ambasadei Federatiei Ruse fata de expulzarea de catre Guvernul de la Chisinau a trei diplomati

„Răspunsul la expulzarea celor trei diplomaţi ruşi nu se va lăsa mult aşteptat”

Ambasada Federaţiei Ruse din Republica Moldova constată că decizia Guvernului Republicii Moldova de a expulza trei diplomaţi ruşi este „un pas neprietenesc”. Ambasada condamnat acţiunea Guvernului moldovenesc, precizînd că este neîntemeiată, iar răspunsul la expulzarea celor trei diplomaţi ruşi nu se va lăsa mult aşteptat.

„Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova condamnă cu fermitate un act neprietenesc al părții moldovenești, de a declara că trei diplomați sunt persona non grata. Avînd în vedere absurditatea acuzațiilor împotriva persoanelor menționate, considerăm acest truc drept un pas nejustificat și neprietenos. Urmînd orbeşte aşa-numita solidaritate europeană, Chişinăul acţionează în detrimentul raţiunii şi a propriilor interese, punînd în astfel la îndoială sinceritatea afirmaţiilor privind dorinţa de a normaliza relaţiile moldo-ruse”, se arată într-un comunicat de presă al diplomaţiei ruse din Republica Moldova. „Răspunsul nu se va lăsa mult aşteptat”, se mai spune în document.

Marţi, trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata de către autoritățile de la Chișinău. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene spune că decizia autorităților Republicii Moldova ar reprezenta un act de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și o urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 Martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.