Razboi total pe strazile din Rio de Janeiro impotriva traficantilor de droguri. Cel putin 12 morti

E război în toată regula în cartierele rău famate din Rio de Janeiro, așa-numitele favele. Cel puțin 12 oameni au murit, în timpul unei intervenţii ale Armatei şi Poliţiei. 

4.200 de militari şi poliţişti au descins în favele, pentru a captura mai mulţi traficanţi de droguri. S-a tras aproape neîntrerupt pe străzile acestor cartiere, iar gloanţele au zburat peste tot. Un autobuz a fost atins şi el de mai multe proiectile, dar din fericire doar un călător a fost rănit uşor. În schimb, 11 traficanţi de droguri şi un soldat au căzut răpuşi de gloanţe. E primul militar ucis, de cînd Armata a preluat în Februarie controlul ordinii publice în oraş.

Peste patru sute de kilograme de stupefiante au fost capturate în timpul intervenţiei.

Soldaţii au ridicat barajele construite de bande şi au controlat maşini şi locuitori. De asemenea, ei au distribuit flyere prin care cereau populaţiei să coopereze. Un autobuz a fost incendiat la Alemao după o scurtă manifestaţie, potrivit unui fotograf al AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, şase bărbaţi bine înarmaţi, presupuşi membri ai unor bande, au fost ucişi Luni dimineaţă, după o urmărire la Niteroi, au anunţat agenţia Brasil şi site-ul G1. Urmărirea, care a avut loc la o oră de vîrf, în apropiere de unul din cele mai mari poduri care duc la Rio, a provocat haos în circulaţie. Armata a fost însărcinată cu securitatea la Rio de Janeiro în urmă cu şase luni din cauza înmulţirii violenţelor şi a ineficienţei Poliţiei în lupta împotriva bandelor de traficanţi de droguri.