RAPORT SECRET: SI PE CALE NATURALA, TREPTAT, R. MOLDOVA CUCERESTE TERITORII ROMANESTI

Băsescu, ca agent al ruşilor, trădează România sub acoperirea de unionist

Serviciile secrete româneşti şi primii oameni în Statul român sînt puse/puşi într-o situaţie fără ieşire, una de natură să dezmembreze teritorial harta României. România este prinsă ca într-un cleşte între tendinţele revanşarde şi revizioniste în plan teritorial declarate oficial de Ungaria, la Vest, şi planurile diabolice, nedeclarate, ale Republicii Moldova, la Est, de a cucerii teritorii româneşti în scopul refacerii vechiului Voievodat al Moldovei. Dacă despre tentativele revizioniste al Ungariei se ştia pentru că au fost şi sînt operate la vedere – declaraţii politice în favoarea autonomiei maghiare în Transilvania, acapararea, prin cumpărare, de pămînturi etc. – despre planurile malefice ale Chişinăului nu s-a ştiut nimic, iar cînd s-a aflat cîte ceva nu a fost tratat cu responsabilitate.

Ignoranţa Bucureştiului faţă de planurile cotropitoare ale Republicii Moldova a fost cu putinţă prin crearea sau întreţinerea iluziei că România va alipi această ţară la fel cum a făcut-o în 1918. Practic, Statul român a fost dezinformat în stil KGB de către absolut toate mişcările unioniste din Republica Moldova şi România, iar serviciile secrete româneşti nu au putut semnala la timp acţiunile concrete şi diabolice ale Chişinăului prin care, an de an, după cum veţi vedea, răpeşte criminal din trupul României noi şi noi teritorii. Ca fost agent KGB, Traian Băsescu, fostul Preşedinte român, a fost la curent cu tentativele Chişinăului de a reface Moldova Mare sau chiar, mai mult, să ia în stăpînire Galaţiul, întreaga Dobroge, fireşte că pentru ieşirea la Marea Neagră, precum şi, la înţelegere cu maghiarii, să-şi extindă ocupaţia asupra Nordului Transilvaniei (Judeţele Maramureş şi Satul Mare). Abia acum veţi înţelege şi mai bine rostul prezenţei susţinute a lui Băsescu pe teritoriul Republicii Moldova. În realitate, el se află într-o misiune sub acoperire. Luptînd pentru aşa-zisa unire a Republicii Moldova cu România, el nu face nimic altceva decît să camufleze operaţiunile secrete prin care Chişinăul vrea să sfîrtece teritorial trupul sfînt al României. Din perspectivele Constituţiei şi ale Codului Penal, Băsescu trebuie inculpat pentru trădare de patrie, pentru atentat la siguranţa naţională a României şi a integrităţii teritoriale.

Expansionismul moldovenesc este argumentat de Chişinău prin aşa-zisa moştenire lăsată de Ştefan cel Mare, dar şi, paradoxal, prin „voinţa lui Dumnezeu” care îşi arată semnele după cum veţi vedea şi înţelege mai bine. În contextul acestei ultime opţiuni malefice de revendicări teritoriale, ca să spunem lucrurilor pe nume, vă oferim, pentru început, un prim exemplu, angajîndu-ne ca, pe viitor, să dezvăluim conţinutul şi al altor dosare secrete prin care Republica Moldova atentează la integritatea teritorială a României.

An de an, România pierde bucăţi însemnate din teritoriul naţional în favoarea Republicii Moldova. Autorităţile româneşti ştiu asta de vreo 12 ani, dar nu sînt capabile să înţeleagă gravitatea de perspectivă a acestui început expansionist. Începînd cu anul 2006, cînd Vladimir Plahotniuc era deja infiltrat în structurile româneşti prin acoperirea numită „Rompetrol”, România a cedat Republicii Moldova, fără să fi tras măcar un foc de armă, aproape un hectar din teritoriul naţional.

Diabolica acaparare de teritorii româneşti a fost regizată printr-o pretinsă eroziune naturală accentuată a digului din Brateşul de Jos, care apără oraşul Galaţi şi zona sa industrială, cît şi podul rutier şi podul feroviar de peste Prut, spre Republica Moldova şi Ucraina. Situaţia care se întîmplă la graniţa cu Republica Moldova, la malul Prutului, aproape de vărsarea rîului în Dunăre, acolo unde albia se mută cu aproape doi metri pe an mai către Vest, adică pe teritoriul României, este greu de crezut, iar asta pentru că nimeni nu poate bănui că este vorba despre o operaţiune a serviciilor secrete de la Chişinău. Pur şi simplu, la prima vedere, oricine poate crede că de vină este doar natura.

Această realitate stînjenitoare pentru clasa politică de la Bucureşti şi umilitoare pentru multiplele servicii secrete româneşti este menţionată într-un Raport confidenţial de expertiză întocmit la solicitarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), în care se afirmă că „proiectul de reabilitare a digului pe malul drept a rîului Prut în aval de podul rutier Giurgiuleşti pe o distanţă de 380 metri liniari reprezintă o necesitate imediată din cauza accentuării procesului de eroziune a malului drept care duce la pierderea teritoriului naţional cu 1–2 metri anual”. Doar în ultimii cinci ani, Prutul a înaintat către Galaţi cam cu 12 metri, se afirmă în document.

Experţii spun şi că eroziunea accentuată a malului „pune în pericol podul rutier, podul feroviar, digul de apărare şi duce la pierderea de teritoriu naţional, fiind necesară realizarea consolidări de mal în vederea stabilizării malului rîului Prut”, iar documentul a fost deja înaintat Guvernului României, care a aprobat finanţarea lucrărilor. Potrivit raportului, problemele sînt vechi de 12 ani (respectiv din 2006), însă pînă acum nici o autoritate a Statului nu a luat vreo măsură, timp în care România a pierdut circa un hectar din teritoriul naţional. Potrivit legislaţiei internaţionale, dacă albia unui rîu se deplasează în mod natural, o dată cu malul se deplasează şi frontiera de Stat.

Potrivit celor de la Apele Române, aparent fără implicarea factorului uman moldovenesc cotropitor, cauzele fenomenului sînt preponderent naturale, dar au fost amplificate de activitatea din portul moldovenesc Giugiuleşti (unde se fac de circa două decenii lucrări ample la cheuri) şi de lipsa de reacţie a autorităţilor române. „Eroziunile de mal prezentate în Raport au fost amplificate atît de viituri, cît şi de activitatea navală din zonă”, a declarat Andreea Poenaru, purtătorul de cuvînt al Administraţiei Bazinale Prut-Bîrlad. ANAR a anunţat că în Primăvara lui 2018 vor începe lucrări de consolidare a malului, fiind alocate circa 500.000 de euro pentru ca malul şi digul să fie îmbrăcate în piatră brută, iar vegetaţia forestieră să fie refăcută. „Suprafaţa de 2.660 de metri pătraţi aflată în administrarea Ocolului Silvic Galaţi a fost eliberată la solicitarea şi în baza documentaţiei aprobate pentru Apele Române în vederea executării lucrărilor de reabilitare-consolidare a malului drept a rîului Prut”, a precizat şi Direcţia Silvică Galaţi.

Pentru început, am preferat să vă oferim aceste informaţii secrete pentru ca să înţelegeţi mai bine subtilitatea şi eficienţa cu care acţionează serviciile secrete moldoveneşti şi clasa politică de la guvernare în scopul refacerii Moldovei Mari şi nu numai. Acesta este doar conţinutul aparent natural al unui plan măreţ şi complex prin care se urmăreşte destrămarea teritorială a României. Privind lucrurile în plan general, constatăm că revizionismul celor de la Chişinău amputează, ca să zicem aşa, din teritoriul UE şi cel de dominaţie al NATO. Ne vom strădui ca, pe viitor, să vă oferim şi alte detalii înfricoşătoare şi, fireşte, secrete, privitoare la ofensiva Chişinăului asupra României, UE şi NATO!

Mihai CONŢIU

 

P.S. Acest articol este un pamflet cu parfum de credibilitate oferit de cîteva date statistice reale.