RAIDURI ALE POLITIEI LA CHISINAU DUPA CE A FOST DESCOPERIT EXPLOZIBILI IN MAI MULTE IMOBILE

Mai multe raiduri ale poliţiei din Chişinău au avut loc începînd de miercuri după-amiază, după ce forţele de ordine au descoperit o cantitate importantă de arme, explozibili, detonatoare, telefoane mobile în trei imobile din Capitală.

"Am luat personal măsura de a întreprinde în întreg municipiul Chişinău verificări masive în toate clădirile nefinisate, podurile, beciurile fără stăpîn. Acest lucru se face pentru a nu mai admite astfel de situaţii", a declarat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Zeci de cocktailuri Molotov, bombe artizanale, arme şi detonatoare au fost depistate de poliţie în două clădiri din Chişinău — una situată chiar în centrul istoric, iar alta în sectorul Botanica. Într-o primă etapă, forţele de ordine şi genişti au efectuat verificări în trei clădiri, iar operaţiunea începută miercuri după-amiază urma să continue timp de 72 de ore. Poliţia a declanşat o anchetă penală în aceste cazuri.

Ministrul de Interne, Oleg Balan, nu a dorit să facă vreo legătură cu reţinerea, miercuri, a 11 persoane suspecte de simpatii pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, dar a spus că a dispus anchete care vor stabili cine se află la originea acestor incidente.

Fostul ministru adjunct de interne, Ghenadie Cosovan, nu a exclus, într-o declaraţie televizată, pregătirea unor acţiuni de destabilizare a situaţiei în Republica Moldova după scenariul din Ucraina şi din alte foste republici sovietice.

Sursa: Agerpres