R. MOLDOVA VA PRIMI ALTE 26 MLN DE EURO DIN PARTEA UE

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 26 milioane de euro în vederea susţinerii acordurilor curente şi viitoare dintre cele două părţi. Acordul de finanţare a fost ratificat astăzi de Parlament.

Prevederile documentului vin în susţinerea eforturilor întreprinse pe plan naţional în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană şi a altor acorduri bilaterale moldo-comunitare.

Banii vor fi distribuiţi pentru trei componente. Cea mai mare parte a sumei – peste 15 milioane de euro - va fi utilizată pentru măsuri de consolidare a capacităţilor instituţionale. Astfel, unele instituţii de stat vor beneficia de suport pentru racordarea legislaţiei naţionale la cerinţele şi standardele UE. Restul banilor vor fi destinaţi unor instituţii care nu vor beneficia de resurse financiare oferite la prima componentă şi pentru participarea Moldovei la Programele şi Agenţiile UE. (Moldpres)

Virginia Filip 14.07.2014 - 13:28

Incepn sa se vada avantajele de a face parte din Uniunea Europeana. Abia acum incepen "sa gustam" aceste avantaje, de care am fost private atat de mult timp, cat am fost condusi de comunisti. Victoria republicii Moldova se numeste Uniunea Europeana.