R. MOLDOVA ŞI ARMENIA ÎŞI VOR INTENSIFICA SCHIMBUL COMERCIAL

Republica Moldova şi Armenia îşi vor intensifica schimbul comercial. Despre aceasta au convenit Prim-ministrul Iurie Leancă şi Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, în cadrul unei întrevederi care a avut loc în contextul desfăşurării, la Chişinău, a summit-ului PPE al şefilor de stat şi de Guvern din ţările Parteneriatului Estic, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Pentru intensificarea schimburilor comerciale, va fi lansată activitatea comisiei interguvernamentale în domeniul comercial-economic.

”Sîntem interesaţi să îmbunătăţim relaţiile cu Armenia, inclusiv în plan economic. Există un potenţial între cele două ţări care urmează să fie valorificat. Sînt sigur că din aceasta vor avea de cîştigat ambele ţări”, a menţionat Premierul. Şeful executivului a exprimat disponibilitatea R. Moldova de a-şi împărtăşi experienţa cu Armenia în ce priveşte obţinerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

La rîndul său, Preşedintele Serzh Sargsyan a exprimat intenţia Armeniei de a consolida relaţiile cu ţara noastră şi l-a invitat pe Iurie Leancă să efectueze o vizită la Erevan, invitaţie care a fost acceptată.