R. MOLDOVA A TRANSMIS PRODUSE SANGUINE PENTRU VICTIMELE TRAGEDIEI DE LA BUCURESTI

Circa 550 de kilograme de produse sanguine au fost oferite ca asistență Ministerului Sănătății din România, pentru asigurarea tratamentului victimelor tragediei din Clubul „Colectiv” din București.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, decizia de a oferi un astfel ajutor a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în urma discuțiilor purtate cu autoritățile din România. În acest scop a fost evaluată disponibilitatea rezervelor medicale în produse sanguine din ţară, oferindu-se produse în valoare de 1,705 mln de lei.

Totodată, Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui a primit ieri persoanele care au dorit să doneze sînge, inclusiv pentru victimele din România. În acest context, Ministerul Sănătății vine cu un apel către toți cetățenii să nu rămînă indiferenți față de cei care au avut de suferit din cauza acestui dezastru, să meargă să doneze sînge pentru victimele din clubul „Colectiv”.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situaţiilor Excepţionale Liliana Pușcașu a precizat pentru agenţie că „sîngele şi celelalte produse sanguine pentru victimele incendiului din România au fost transportate de două autospeciale, una dintre care aparţine Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, iar cealaltă Ministerului Sănătăţii. Acestea au pornit aseară spre Bucureşti cu peste 550 de kilograme de produse sanguine, oferite de Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui”.

Lotul de ajutor a ajuns la destinaţie în această dimineaţă. Produsele sanguine urmează să ajungă la persoanele internate în spitale, care au avut de suferit în incendiul produs la clubul „Colectiv” din București pe data de 30 octombrie curent, în urma căruia au decedat 30 de persoane, iar aproximativ 200 au fost rănite.