R. MOLDOVA A ÎNREGISTRAT PROGRESE EVIDENTE ÎN PARCURSUL SĂU EUROPEAN, CONSIDERĂ JOSE MANUEL BARROSO

Republica Moldova a înregistrat progrese evidente în parcursul său european. Declaraţia a fost făcută de Jose Manuel Durao Barroso, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, care a avut la Bruxelles o întrevedere cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat.

„Aţi susţinut eforturile noastre de a ne ralia standardelor europene, de a obţine liberalizarea regimului de vize şi de a ne asocia Uniunii Europene. Aţi demonstrat că sînteţi un prieten sigur al Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei. Vom continua cu aceeaşi determinare să urmăm vectorul european pentru a deveni ţară candidat, apoi şi membru al UE ”, a spus Vlad Filat.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, Jose Manuel Barroso şi-a exprimat încrederea că procesul de integrare europeană a ţării noastre este unul ireversibil.

Vlad Filat s-a întîlnit la Bruxelles şi cu Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Alianţei Creştin Democrate din Germania (CDU). Oficialul german şi-a reconfirmat sprijinul pentru parcursul european al ţării noastre, încurajînd eforturile de a înainta pe calea apropierii de UE. Angela Merkel a reiterat faptul că, în persoana sa, Republica Moldova are un prieten şi un susţinător puternic.

Sursa: Moldpres

Virginia Filip 27.10.2014 - 20:31

Cand incurajarile si felicitarile vin din partea lui Baroso nu numai ca trebuie sa le credem, dar ar trebui sa ne dea si mai mult curaj sa ne continuam parcursul pe care l-am inceput cu mult timp in urma. Ar trebui sa continuam cu aceeasi seriozitate si sa ne alemem liderii care ne vor duce in Uniunea Europeana.