PUTIN VA AVEA O INTILNIRE CU TRUMP PE 11 NOIEMBRIE, LA PARIS

Ieri, consilierul american pentru securitate națională, Bolton, l-a informat pe Vladimir Putin că președintele american Donald Trump ar dori să se întîlnească cu președintele Rusiei în marja apropiatei întîlniri internațională de la Paris.

Președintele rus Vladimir Putin va purta negocieri complexe cu președintele american Donald Trump, pe 11 noiembrie, în timpul vizitei sale la Paris, a declarat marți Iurii Ușakov.

"În cadrul consultărilor dintre consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, cu reprezentanții noștri pentru politică externă și politică militară, s-a ajuns la un acord prealabil cu privire la posibilitatea unui contact între cei doi președinți la Paris, în marja evenimentelor legate de centenarul încheierii Primului Război Mondial, fapt confirmat și de președintele nostru în cadrul conversației cu Bolton", le-a spus Ușakov jurnaliștilor.

El a adăugat că întîlnirea a fost programată pentru 11 noiembrie și va fi un eveniment complex și "bine pregătit".

Consilierul a mai menționat că Moscova speră că Trump îl va primi la Casa Albă pe Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, care va efectua o vizită în SUA.

"Întîlnirea Putin-Bolton s-a desfășurat în ideea că, atunci cînd secretarul Consiliului de Securitate, domnul Patrușev, va merge pentru consultări la Washington, se va bucura de o primire la nivel superior în Casa Albă", a declarat Ușakov după întîlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu John Bolton, consilierul pentru Securitatea Națională a SUA.

Comentariile consilierului au venit după întrevederea Putin-Bolton, în cadrul cărora președintele rus a menționat că ar fi utilă continuarea dialogului cu omologul său american Donald Trump.

Totodată, oficialii au discutat posibilitatea schimbului de opinii cu privire la chestiuni strategice și dezarmare.

Înainte de întîlnirea cu președintele rus, Bolton a avut luni o întrevedere cu șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul căreia oficialii au discutat despre Tratatul de neproliferare a armelor nucleare (NPT), Tratatul de interzicere totală a testelor nucleare (CTBT) ), Tratatul privind cerul deschis, Convenția privind interzicerea armelor chimice și Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice.

Sursa: sputnik.md