PUTIN SI ERDOGAN AU DISCUTAT TELEFONIC DESPRE SITUATIA DIN SIRIA SI RELATIILE ECONOMICE BILATERALE

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întîlnire ce va avea loc la sfîrșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citînd un comunicat emis sîmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Cei doi președinți au discutat despre eforturile comune din cadrului procesului de la Astana, inclusiv pentru crearea de 'zone de dezescaladare' în Siria, precum și despre coordonarea ulterioară în vederea rezolvării situației din Siria, arată comunicatul.

Negocierile de la Astana sînt mediate de Rusia, Turcia și Iran. La mijlocul lunii septembrie, cele trei state au convenit să desfășoare observatori la marginea unei zone de dezescaladare în provincia nordică siriană Idlib, controlată în mare parte de islamiști.

În aceeași convorbire, Putin și Erdogan au afirmat că acordurile convenite între Rusia și Turcia în septembrie, la Ankara, au fost puse în aplicare cu succes, mai ales în ce privește relațiile comerciale și economice.

'Per ansamblu, discuția s-a purtat pe un ton de afaceri și constructiv, îndreptat spre întărirea cooperării bilaterale și a interacțiunii cu privire la agenda regională', adaugă Kremlinul în comunicatul citat.

Sursa: Agerpres