Putin s-a intilnit la Moscova cu Angela Merkel

Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel s-au Sîmbătă la Moscova, pentru a discuta despre actuala criză din Orientul Mijlociu, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Convorbirile dintre Merkel şi Putin, care au loc la Kremlin, se concentrează pe situaţia din Iran, dar şi pe conflictele din Libia şi Siria. Şefa Executivului german a subliniat că îi place să călătorească la Moscova. Germania şi Rusia au multe interese comune, a declarat Angela Merkel la sosirea în Capitala rusă, adăugînd că „a discuta cu cineva este mai bine decît a discuta despre cineva'”. Nu se ştie dacă cei doi lideri vor aborda şi paşii necesari pentru o soluţionare paşnică a conflictului din Estul Ucrainei, dar subiectul va fi principalul punct al agendei întîlnirii cvadripartite Merkel-Putin-Macron-Zelenski ce va avea loc în Primăvară la Berlin.

Angela Merkel şi Vladimir Putin s-au întîlnit în Decembrie la Paris într-o nouă încercare de încetare a focului din Estul Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia şi-a exprimat sprijinul pentru un plan de pace în Libia elaborat de Germania. Cea mai recentă vizită a cancelarului Angela Merkel în Rusia avusese loc în 2018. În Mai 2015, Merkel s-a deplasat la Moscova pentru a lua parte la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.