PUTIN ORDONA IMPORTANTE EXERCITII MILITARE IN MAI MULTE REGIUNI DIN FEDERATIA RUSA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat joi vaste manevre militare în mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv în cea care include Crimeea și zona de frontieră cu Ucraina, plasînd avioane, trupe aeropurtate și Flota rusă a Nordului în stare de alertă maximă, relatează AFP.

Mai exact, Putin a dat ordin să fie efectuată o inspecție inopinată în scopul verificării pregătirii de luptă a forțelor armate în trei din cele patru districte militare ale Federației Ruse — Sud, Vest și Centru — precum și în cadrul Flotei ruse a Nordului și al comandamentelor Forțelor aeriene și trupelor aeropurtate, indicat agenția de presă RIA Novosti, citînd o declarație făcută de ministrul apărării, generalul Serghei Șoigu.

"Astăzi, începînd cu 07:00 (ora Moscovei), în conformitate cu decizia comandantului suprem al forțelor armatei Rusiei a început o nouă inspecție neanunțată", a anunțat ministrul Șoigu, subliniind că trupele districtului militar Sud (care include zona din apropierea frontierei cu Ucraina și Crimeea), o parte a forțelor și mijloacelor districtelor Vest și Centru și Flotei Nordului, precum și Înaltul Comandament al Forțelor Aeriene și cel al trupelor aeropurtate au fost plasate în stare de alertă "completă".

Aceste exerciții sînt concepute pentru a testa gradul de pregătire de luptă a unităților militare și ar urma să dureze pînă la 31 august.

Districtele militare vizate includ regiunile de la frontiera cu Ucraina și țările baltice, Crimeea și vaste zone de la Ural pînă în Siberia Centrală.

Ministrul apărării rus a declarat că a dispus ca despre această verificare inopinată, care înseamnă de fapt manevre pe aproape întreg teritoriul țării, să fie informați atașații militari străini.

În paralel, a indicat Șoigu, în districtul militar Sud au loc pregătiri intense în vederea aplicațiilor strategice "Caucaz-2016", preconizate pentru luna septembrie.

Armata rusă și-a multiplicat exercițiile militare de amploare pe întreg teritoriul Federației Ruse de la începutul crizei în relațiile sale cu Occidentul ca urmare a rolului Moscovei în situația din Ucraina.

Sursa: agerpres.ro