PUTIN NU SE TEME DE PROBLEMELE DIN RUSIA

Recent a avut loc cea de a 15-a “linie directă” a Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Timp de aproape patru ore șeful statului a răspuns la peste 70 de întrebări. Putin, ca și anterior, demonstrează că are simțul umorului și înțelepciune, în același timp nu se ezită să ofere răspunsuri categorice cînd e cazul.

”Principala caracteristică a acestui dialog e că Președintele Vladimir Putin privește în față problemele din țară, subliniind puterea militară a Rusiei și administrînd cu multă siguranță situația. Impresionează plăcut și faptul că Putin poate liniști populația, înțelegînd problemele zilnice cu care se confruntă rușii ”, a declarat Lee Junhuai, consultant științific al Institutului Pentru Europa Centrală și Asia din Rusia.

Menționînd că recesiunea din economia rusă a fost depășită, iar acum se înregistrează o creștere, Putin a spus: ”La noi timp de trei cvartale se observă o creștere economică, o creștere a PIB. Da, poate că e lentă această creștere, dar important e că e constantă, din lună în lună”.

Începînd cu anul 2014 economia rusă a suferit pierderi din cauza prețurilor joase la petrol. Pe acest fundal, guvernul de la Moscova timp de doi ani a elaborat un plan anticriză. Iar la începutul lunii iunie, 2017, Putin a anunțat că investițiile în Rusia depășesc PIB-ul și acest fapt demonstrează că economia Rusiei a intrat într-o fază nouă de dezvoltare.

În timpul ”liniei directe” Putin a fost întrebat și despre încercarea Congresului SUA de a înăspri sancțiunile împotriva Rusiei. El a declarat că nu-l miră faptul că ”SUA tensionează relațiile cu Rusia pe loc gol, însă acest lucru demonstrează o luptă intensă internă politică în SUA”.

”Noi am trăit cu sancțiuni din moment ce am început să stăm bine pe picioare, iar partenerii noștri au simțit că Rusia poate deveni un concurent puternic”, a spus Putin și a subliniat că Moscova nu consideră că SUA este un dușman. ”Moscova și Washingtonul pot conlucra eficient, inclusiv în Iran și Siria”, a conchis Putin.

După Xīnhuáshè, China