PUTIN-MERKEL: DESPRE SIRIA, DONBAS SI NORD STREAM 2

Liderii celor două state au făcut un schimb de opinii pe marginea agendei internaționale și celei bilaterale.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul german, Angela Merkel, au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de actualitate.

”Liderii au peocedat la un schimb de păreri privind situația din Siria, înclusiv cu luarea în considerare a acuzațiilor de aplicare a armei chimice adresate Damascului oficial de un șir de state occidentale. Partea rusă a atras atenția asupra inadmisibilității provocărilor și speculațiilor în această privință”, anunță Kremlinul într-un comunicat al serviciului de presă al Kremlinului.

Putin și Merkel au convenit să continue activitatea comună de soluționare a crizei interne din Ucraina în cadrul ”Formatului Normandia”. Totodată a fost subliniat că acordurile de la Minsk nu au o alternativă și sînt temelia procesului de detensionare în acest punct fierbinte. Părțile s-au arătat dispuse să sprijine în continuare eforturile Misiunii OSCE de monitorizare și să examineze chestiunea cu privire la instituirea unei Misiuni ONU pentru protejarea obvservatorilor OSCE.

A fost confirmată intenția Rusiei și a Germnaniei de a materializa ”proiectul de amploare reciproc avantajos în domeniul gazelor”, conducta Nord Stream 2.

Putin a transmis condolențe în legătură cu tragicul caz de la Munster.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 15.04.2018 - 18:46

Oare cand va prelua si Dodon discursul lui Putin, ca nu am nici un dubiu ca este de aceeasi parere cu stapanul lui. E o chestiune de ore pana cand si al nostru presedinte va impartasi aceeasi opinie. Vom vedea.