PUTIN: DOCTRINA MILITARĂ A RUSIEI ESTE UNA DEFENSIVĂ

Doctrina militară a Rusiei este una defensivă, iar Federaţia Rusă nu intenţionează să se implice într-o confruntare impusă de comunitatea mondială, a declarat, vineri, preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Tass.

«Arsenalele marilor puteri sînt dezvoltate şi perfecţionate. În timpul summitului din septembrie al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), conducerea organizaţiei a anunţat o viitoare creştere a capacităţilor militare ale Alianţei. În locul unei soluţionări colective şi civilizate a problemelor internaţionale se face apel la pîrghii de forţă, la presiuni economice şi informaţionale», a constatat şeful statului rus, în timpul unei reuniuni desfăşurate la Kremlin cu ofiţeri de rang înalt, cu ocazia numirii acestora în funcţii.

Putin a subliniat că «Rusia nu intenţionează să se lase angrenată într-o confruntare care îi este impusă cu forţa». «Sîntem deschişi pentru un dialog respectuos şi pe poziţii de egalitate pe marginea tuturor problemelor de pe agenda globală şi regională», a spus preşedintele Rusiei.

În condiţiile unei «situaţii internaţionale dificile», Putin a îndemnat la «o perfecţionare fermă şi consecventă a forţelor militare ruse». «Lumea secolului al XXI-lea nu a devenit nici mai stabilă, nici mai sigură. Fostele ameninţări nu au dispărut nicăieri, iar într-o serie de regiuni situaţia s-a tensionat. Astfel, un serios focar de tensiune se menţine la graniţele ruseşti, în sud-estul Ucrainei», a precizat şeful statului rus.

Vladimir Putin a ţinut să sublinieze că «doctrina militară a Rusiei are un caracter defensiv. Principalul obiectiv al realizării acesteia este de a asigura suveranitatea ţării, pacea şi liniştea cetăţenilor noştri», a spus Putin.

Sursa: Agerpres